23948sdkhjf

MT Højgaard overdrager 8.500 kvm fyrtårn for iværksætteri i Aalborg

Aalborg Universitets nye fyrtårn for innovation og iværksætteri, Science & Innovation Hub, blev mandag afleveret fra hovedentreprenør MT Højgaard Danmark til Bygningsstyrelsen.

Det skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den 8.500 kvm store bygning skal være et knudepunkt og udstillingsvindue for tværvidenskabelig forskning, innovation samt talent- og virksomhedsudvikling i Nordjylland.

– At vi i dag står med så fint et resultat, skyldes i høj grad engagement og et godt, løsningsorienteret samarbejde mellem alle de involverede parter. MT Højgaard Danmark og deres underleverandører har gået den ekstra mil for at gøre projektet til en succes og løse de udfordringer, vi er stødt på undervejs, også når det ikke naturligt var deres ansvar, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Lisa Sørensen i pressemeddelelsen.

– Vi ser frem til at overdrage bygningen til Aalborg Universitet og se bygningen blive fyldt med liv og spændende projekter, tilføjer hun.

Om AaU Science & Innovation Hub

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Kunde: Aalborg Universitet

Bygherrerådgiver: Etos Ingeniører

Totalrådgiver: Cobe, Sted og Oluf Jørgensen

Hovedentreprenør: MT Højgaard Danmark

Areal: 8.500 kvm

Baggrund: A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal (A.P. Møller Fonden) donerer 100 mio. til byggeriet

Kilde: Bygningsstyrelsen

New Partnering i spil

Projektet er udført efter Bygningsstyrelsens New Partnering-model, hvori det er et centralt element at inddrage de forskelige parters viden og kompetencer tidligere i processen end i traditionelle samarbejdsmodeller. Samarbejdet har stået sin prøve, og udover udefrakommende faktorer som covid-19, har parterne håndteret store, afgørende risici i fællesskab, lyder det fra Bygningsstyrelsen.

Blandt andet har facadeprojektet og specialudviklede installationsbjælker været risikofyldte, fordi det ikke er gængse "hyldevarer". Men med en stor grad af videndeling og inddragelse har MT Højgaard Danmark, totalrådgiver Cobe og deres underrådgivere Sted og Oluf Jørgensen sammen med Bygningsstyrelsen, Aalborg Universitet og A.P. Møller Fonden i fællesskab udviklet det store universitetsbyggeri, så det indfrier arkitekternes vision til et niveau over det forventede.

– Vi er utrolig glade for resultatet, og det har været spændende at arbejde med New Partnering som samarbejdsmodel. Vi har haft et medansvar for projekteringen og økonomien på en helt anden måde, siger projektchef Chris Dalgård Jensen fra MT Højgaard Danmark og fortsætter:

– New Partnering kræver noget andet af os end traditionelle samarbejder. Vi bruger mere tid i starten og på nogle andre ting, for eksempel ved at dele vores viden, inddrage forskellige leverandører og lave mock-ups, men til gengæld skal vi bruge mindre tid på det kedelige; konflikter, og mere tid på det sjove; nemlig at bygge.

AaU Science & Innovation Hub har et budget på 239 mio. kr. A.P. Møller Fonden har doneret 100 mio. kr. til byggeriet, som bliver overdraget til Aalborg Universitet ultimo juni, der flytter ind hen over sommeren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156