23948sdkhjf

MT Højgaard underskriver ny aftale om lufthavnsbyggeri i Grønland

Det grønlandske lufthavnsselskab Kalaallit Airports Domestic og MT Højgaard har underskrevet en samarbejdsaftale om et fælles projekteringsforløb, som skal munde ud i en totalentrepriseaftale på terminalbygningerne i den kommende lufthavn i Qaqortoq i det sydlige Grønland.

– Terminalbygningerne i Qaqortoq er den sidste store entreprisekontrakt, som vi mangler for de tre lufthavnsbyggerier (i Ilulissat, Nuuk og Ilulissat, red.), siger projektdirektør i Kalaallit Airports, Aviaaja Karlshøj Knudsen, i en pressemeddelelse.

– Samarbejdsaftalen med MT Højgaard bringer os et skridt tættere på at få den på plads også, så det glæder os, fortsætter projektdirektøren.

Endelige aftale i 2023

Der vil nu blive arbejdet i fællesskab på en optimal løsning på bygningsopgaven, mens den endelige entreprisekontrakt forventes indgået i det nye år.

– Denne aftale giver os mulighed for at være med fra start og benytte vores brede erfaring fra blandt andet projektet i Nuuk til at optimere opgaven, siger Torben Nielsen, adm. direktør i MT Højgaard Grønland.

Lufthavnen i Qaqortoq er planlagt til stå klar og blive taget i brug i midten af 2025.

Den canadiske entreprenør Pennecon udfører etablering af selve landingsbanen, herunder byggemodning af terminalområdet, hvor bygningsentreprisen skal begynde næste sommer.

For snart to år siden vandt MT Højgaard totalentreprisen på opførelse af en ny terminalbygning, en ny servicebygning og et nyt flyveledertårn i Nuuks kommende internationale lufthavn.

Se nøgletal for:
Læs mere om: MT Højgaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.859