23948sdkhjf

AP Pension bygger nyt for 200 mio. kr. i Viborg

Endnu et område i Viborg Baneby bebygges med boliger og erhverv

På Brofæstet i Viborg Baneby er AP Pension på vej med boliger, erhverv og rekreative uderum for samlet over 200 mio. kroner.  

Det oplyser Viborg Kommune i en pressemeddelelse.

Pensionskassen har netop købt byggegrunden af Viborg Kommune efter, at kommunen i foråret havde et projektudbud af grunden på cirka 8.016 kvm med krav til det kommende projekt på området. Nu har Viborg byråd så besluttet at sælge til AP Pension for 16,32 mio. kr. 

Grunden er er afgrænset af Vilhelm Ehlerts Alle og Middagshøjvej og er en del af området kaldet Brofæstet i Viborg Baneby. 

Bygger 11.000 kvm
Byggeriet på Brofæstet, der består af boliger og erhverv, skaber et offentligt tilgængeligt opholdsareal. Det kobles direkte til Hærvejsbroen, som forbinder Banebyen og midtbyen, i 1. sals højde. Under opholdsarealet etableres parkeringspladser. 

Hærvejsbroen blev indviet tidligere på året og er opført af Viborg Kommune i samarbejde med Realdania. 

I alt bliver der bygget knap 11.000 kvm, som fordeles på mindre enheder og med en variation i højde på tre til syv etager. 

- Vi er utrolig stolte over, at vi har fået lov til at købe grunden i Banebyen i Viborg. Her får vi mulighed for at bygge i en by i vækst, der tør tænke visionært. Vi ser frem til, at vi kan komme i gang med byggeriet, så vi kan være med til at opføre en ny bydel, der støtter op om de tanker, som Viborg Kommune har gjort sig for Banebyen, siger adm. direktør, AP Ejendomme, Peter Olsson, i pressemeddelelsen. 

Næste skridt er vedtagelse af en lokalplan for området, så byggeriet kan gå i gang i midten af 2020.  

Med investeringer på omkring 5 mia. kr. omdannes det tidligere industriområde syd for Viborgs banegård til viborg Baneby, en mangfoldig, centralt placeret bydel med institutioner, erhverv og boliger til op mod 3.500 nye beboere.  

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156