23948sdkhjf

OPP-byggeri til en halv milliard tager form

Udlændingestyrelsens 10.000 kvadratmeter nye store bygning rejser sig i Næstved. I dag var der rejsegilde. Mere end 300 personer deltog - heriblandt samtlige medarbejdere fra Udlændingestyrelsen.

Byggeriet af styrelsens nye bygning overholder tidsplanen og forløber planmæssigt, så om knap et år flytter Udlændingestyrelsen fra forskellige adresser i København til de nye lokaler.

Fakta: OPP-byggeriet i Næstved for Udlændingestyrelsen

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Bygherre: Velliv

OPP-leverandør: A. Enggaard A/S

Bruger: Udlændingestyrelsen

Totalentreprenør: A. Enggaard A/S

Rådgivere: Aart Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Kontraktsum: 480 mio. kr.

Areal: 9.900 kvm plus 1.100 kvm kælder

Ibrugtagning: 2020 

På talerstolen var direktør i Udlændingestyrelsen Niels Henrik Larsen, Næstved-borgmester Carsten Rasmussen, partner i Aart Architects Anders Tyrrestrup samt afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard, som er OPP-leverandør og totalentreprenør på projektet: 

- Som OPP-leverandør og totalentreprenør er vi meget tilfredse med samarbejdet med både Bygningsstyrelsen, Udlændingestyrelsen og Næstved Kommune, samt de øvrige parter i projekter. Det hele forløber planmæssigt, og bygningen vil være indflytningsklar til aftalt tid og budget i foråret 2020, sagde Jens Skinnebach ved fejringen.

Byggeriet sker som et Offentligt Privat Partnerskab (OPP) og er A. Enggaards niende OPP-/OPS-byggeri. Det betyder blandt andet, at OPP-leverandøren, A. Enggaard, ikke blot står for byggeriet, men også for driften af bygningen – i dette tilfælde i perioden fra 2020 til 2040. 

Bliver arbejdsplads for 400 medarbejdere
Byggeriet er på ca. 10.000 kvadratmeter samt 1.100 kvadratmeter kælder og vil blandt andet rumme et stort borgerservicecenter.

Bygningen får plads til ca. 400 medarbejdere, og der er stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser.

Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken.

A. Enggaard har Aart Architects med som arkitekter og Arne Elkjær som ingeniørrådgiver.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125