23948sdkhjf

Top 10: 25.500 m2 hotel er ved at komme op af jorden

I samarbejde med Byggefakta sætter Licitationen i disse uger fokus på de 10 største igangsatte byggerier i 2018. I dag starter nedtællingen med Scandic Hotel Scanport.

I Scanport-området på Amager skyder et 25.500 kvm hotel tegnet af Schmidt Hammer Lassen i vejret. Scandic Hotel Scanport, som projektet hedder, får 357 værelser fra 2. etage og opefter. På 11. etage indrettes skybar med tagterrasse og udsigt over Øresund. 

I stueplan indrettes fitness med poolområde og sauna, kontor og konferencefaciliteter, barområde og reception. På 1. etage ligger de store konferencefaciliteter, ballroom til 400 mennesker, hotellets produktionskøkken og restaurant. 

KPCs københavnske afdeling er totalentreprenør på projektet, som Skanska investerer 566 mio. kr. Som navnet antyder er der indgået aftale med hotelkæden Scandic, der fra oktober 2020 bliver lejer af det nye stort hotel. 

Schmidt Hammer Lassen og ÅF Buildings (tidligere Midtconsult) er henholdsvis arkitekt og rådgivende ingeniør på byggeriet. 

Ved at komme op af jorden
Første spadestik til blev taget den 6. april sidste år, og alt går som planlagt, fortæller Skanskas administrerende direktør, Peter Nymann-Jørgensen, til Licitationen. 

- Vi er i fuld gang derude. Der er gravet ud til kælderene, og vi er ved at komme op af jorden, siger Peter Nymann-Jørgensen. 

Scandic Hotel Scanport

Areal: 25.500 kvm

Byggesum: 566 mio. kr.

Bygherre: Skanska A/S

Lejer: Scandic Hotels A/S

Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen

Ingeniør: ÅF Buildings Denmark A/S

Totalentreprenør: KPC København A/S

Start: April 2018

Slut: December 2020

Projektet holder dermed tidsplanen, tilføjer han. Byggeperioden strækker sig frem til december 2020. 

Hemmelig entreprenør på plads til kontorhus
Sideløbende med byggeriet af Scandic Hotel Scanport opfører Skanska også kontorhuset Scanport Glasværk. Her kommer cirka 6.000 kvm til seks-syv lejere med fælles kantine, mødelokaler o.l. Kontorbygningen vil efter planen blive forbundet med hotellet med en glasovergang i 1. sals højde. 

Peter Nymann-Jørgensen bekræfter, at entreprenøren til projektet er fundet. Hvem der er tale om ønsker han dog ikke at oplyse på nuværende tidspunkt. 

- Vi går i gang i foråret med en byggetid på et par år, siger han. 

Arkitektoniske ambitioner
Scandic Hotel Scanport og Scanport Galsværk er begge en del af udviklingsområdet Scanport på østsiden af Amager, lige ved Den Blå Planet, motorvej og lufthavn. Skanska har udviklet på erhvervsområdet med plads til 66.000 kvm i en årrække Høje arkitektoniske ambitioner erifølge udvikleren en fællesnævner. 

Ud over Scandic har også medicinalkoncernen Ferring valgt at slå sig ned i Scanport i et markant domicilbyggeri. Projektet Soundport - et trekantet glashus på en plint - er tegnet af britiske Foster+Partners. Soundport-byggeriet omfatter i alt 30.000 kvm brutto og forventes at opnå LEED Gold-certificering.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier i 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14