23948sdkhjf

Tre byggeprojekter på Horsens' hospital - det største er indviet

For godt to år siden blev det første spadestik taget til det nye hospitalsbyggeri Nye Nord i Horsens. Sidste september var der rejsegilde, og nu har Regionshospitalet Horsens så netop indviet 10.900 kvm nyt hospitalsbyggeri.

Første næstformand i Regionsrådet Hanne Roed stod for det ceremonielle snoreklip den Horsens 4. december 2018. Hospitalsbyggeri vil fremover rumme operationsstuer, intensiv, opvågning, klinikker og to etager udelukkende med sengestuer.

- Gennem tidlig inddragelse af det kliniske personale og godt samarbejde undervejs er det lykkedes at skabe et byggeri med god sammenhæng både funktionelt og visuelt til den oprindelige del af hospitalet. Vi er meget tilfredse, siger hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.

En del af en større rokade
Nye Nord er det største af en række indbyrdes afhængige bygge- og moderniseringsprojekter, som skal føre Regionshospitalet Horsens op til nutidige standarder frem mod 2025.

Når afdelingerne, heriblandt to kirurgiske og et medicinsk sengeafsnit samt intensivafsnit er flyttet ind i det nye byggeri, og Nye Nord er i fuld drift - forventeligt i sommeren 2019 – kan renoveringen af hospitalets højhus og anden udvidelsesfase af Akutafdelingen gå i gang.

Endvidere flytter Klinik for kvindesygdomme og tilhørende senge til Nye Nord, hvilket giver plads til flere barsels- og fødestuer samt en sammenflytning af fødeafsnittet med Afsnit for Mor og Barn. De flytter sammen i 'Kvindehuset'.

Fakta om Nye Nord:
• Opført i totalentreprise med NCC Construction Danmark A/S som totalentreprenør og med Sweco Danmark og Arkitema Architects som bygherrerådgivere og ÅF Buildings Denmark og Link Arkitektur som NCC's rådgivere.
• Nybyggeri på 10.900 m2 (inklusiv kælder)
• Fire etager over jorden + kælder
• Opført i Energiklasse 2020.
• Nybyggeriet blev godkendt i Regionsrådet i 2015 og er det største af de byggeprojekter, som gennemføres på Regionshospitalet Horsens.

Fakta om byggeprojekterne:
• Udvidelsen og moderniseringen af Regionshospitalet Horsens består af primært tre store byggeprojekter: Opførelsen af Nye Nord, udvidelse og renovering af Akutafdelingen samt renovering af eksisterende bygninger, herunder højhuset.
• Byggeprojekterne er indbyrdes afhængige. Bl.a. kan renoveringen af hospitalets højhus gå i gang, når klinikker og sengeafsnit kan flytte ud af højhuset og ind i Nye Nord.
• Byggeprojekterne gennemføres 2015-2025 for ca. 800 mio. kr.
• Arealudvidelse fra 46.000 m2 til 59.000 m2.
• Større kapacitet i form af bl.a. flere senge, klinikfunktioner og operationskapacitet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171