23948sdkhjf

200 projekter var indstillet - seks er klar til finalen

Kåringen af Danmarks bedste renovering nærmer sig. I år suppleret af en jubilæumspris, der hylder ildsjælene i den almene boligrenovering

Intet mindre end 200 projekter var i år indstillet til Renover prisen og Jubilæumsprisen, som i dag uddeles fordi det er femte år, at Realdania og Grundejernes Investeringsfond kårer Danmarks bedste renovering.

Seks projekter er udvalgt til finalefeltet og dysten om prisen, mens tre er nomineret til Jubilæumsprisen, der kårer Danmarks bedste almene renovering.

Mange vurderinger i spil
Gråbrødrevej 19, Tønder, Retten i Aarhus, Kirkebjerg Skole, Vanløse , Skibshandlen i Vejle, Landsbyen i skolen, Nr. Vium og Holbæk Skibsværft er således nomineret blandt 119 indstillede projekter fra hele landet.

Renoverprisen 2017

Vi sætter i disse uger fokus på Renoverprisen 2017 og de nominerede projekter. Læs mere herunder:

200 projekter var indstillet - seks er klar til finalen

Nominerede til Renoverprisen

Forfalden boligejendom genskabt i Tønder
Ret skal være ret - i opdateret form
Fra nedslidt skibsværft til nyt og livligt mødested i Holbæk
Gammel skole omdannet til landsby
Formand: Ingen arkitektpris til skole i Vanløse
Flot facaderenovering i Vejle

Nominerede til Jubilæumsprisen

Ny social infrastruktur til et nedslidt boligområde ved Aarhus

Kompliceret forvandling i renoveringens superliga

108 nye ungdomsboliger i hjertet af Aalborg

De nominerede er vurderet forhold til syv kriterier, nemlig eksempelværdi, energikrav og bæredygtighed, samarbejde, brugskvalitet, bidrag til omgivelser, økonomi og værdiforøgelse samt udførelseskvalitet.

Et luksusproblem
Nomineringsudvalgets formand, Gøsta Knudsen, er ikke i tvivl om, at det er de rigtige projekter, der er gået videre:

- Det har været lidt af et luksusproblem at nominere de bedste, for der har været så mange gode at vælge imellem. De projekter, vi har valgt er meget alsidige, og man kunne fremhæve særlige og interessante finurligheder ved dem alle sammen, siger Gøsta Knudsen, formand for nomineringsudvalget og tidligere stadsarkitekt i Aarhus.

Jubilæumsprisen kårer i år Danmarks bedste almene renoveringsprojekt. Ud af 81 indstillede almene renoveringsprojekter er tre blevet nomineret til at kæmpe om prisen. Det er Nyt Rosenhøj, Aarhus , Ungdomsboliger på Sankelmarksgade, Aalborg og Sorgenfrivang II i Virum.

Forbilleder for branchen
- De nominerede projekter til Jubilæumsprisen er fantastiske eksempler på, hvordan almene renoveringsprojekter kan fungere som forbillede for hele branchen. Fælles for de tre projekter er, at de virkelig har gjort en forskel for de mennesker, der bor i bebyggelsen," siger Gøsta Knudsen.

Han siger til Licitationen, at Renoverprisen altid har hyldet ildsjælene i de boligforeninger, det handler om.

- Renoveringerne kombinerer på fineste vis en vigtig samfundsopgave med nødvendige ombygninger og moderniseringer. De almene projekter er jo ofte kæmpeprojekter, af stor samfundsmæssig betydning. De sætter vigtige processer i gang, der involverer hele bydele og byområder, siger Gøsta Knudsen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Et valgkollegium bestående af 70 udpegede personer fra byggebranchen har ved en anonym afstemning kåret vinderne, der afsløres ved en fest i København på torsdag 31. august 2017.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.251