23948sdkhjf

Renoverprisen for 10. gang: Danmarks bedste renovering åbner for indstillinger

Renoveringsprojekter, der har tænkt bæredygtighed ind i løsningerne, har en lidt bedre chance end andre for at tage årets Renoverpris med hjem.

I 2022 vil bæredygtighed ikke blot være et af fem kriterier for at vinde, men selve hovedkriteriet i den pris, der senere i år uddeles for 10. gang.

Alle kan nu indstille sit bud på Danmarks bedste, bæredygtige renovering.

Derfor lyder opfordringen fra Realdania og Grundejernes Investeringsfond, der står bag prisen, at hvis man kender til et aktuelt renoveringsprojekt af høj kvalitet og betydning, som kan inspirere andre, og som fortjener at blive fremhævet som et godt eksempel, bør det indstilles.

Desuden er der endnu bedre mulighed for at vinde i år: I anledning af Renoverprisens 10-års jubilæum uddeles der nemlig ikke én pris, men tre, fortæller Susanne Borenhoff,der er adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond.

Stor stolthed

- I alle de år, vi har uddelt Renoverprisen, har der hvert år været grund til at glæde sig over den stolthed, som både nominerede og vindere har givet udtryk for. Det er kernen i prisen at give renovering anerkendelse ved at synliggøre de gode renoveringsprojekter. Så i anledning af 10-året uddeler vi ikke blot en hovedpris, men hele tre priser, siger hun i en pressemeddelelse, hvor hun også fremhæver ønsket om at give ekstra synlighed til bredden og forskelligheden indenfor renovering.

- Det sker i håb om at forstærke oplevelsen af værdi i vores eksisterende bygninger. Det er vigtigt i forhold til den grønne omstilling, siger Susanne Borenhoff, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der i et interview med Licitationen 24. november 2021 også understregede vigtigheden af, at branche, bygherrer og ikke mindst politikere tænker bygninger, og bygningers CO2-aftryk ind i fremtiden.

- Branchen ved det godt, men vi skal arbejdere videre med at bidrage til at sikre en bredere politiske erkendelse. Derfor skal vi også mere effektiv udnytte både digitaliseringens muligheder samt uddannelses- og kompetenceområdet. I byggeriet i dag er der en høj kompleksitet, og derfor handler det om det lange seje træk, når der skal skabes forandring, siger hun til Licitationen.

50.000 til holdet

De tre priser er inddelt i kategorierne bygninger, vi henholdsvis bor, oplever og arbejder i. Vinderen i hver kategori får en statuette og en check på 50.000, der går til hele holdet bag renoveringen, og som kan anvendes på eksempelvis en fest for alle beboere eller brugere.

- Nu er det snart 10 år siden, vi uddelte prisen første gang, og vi har lært meget på de år. Ikke mindst, at de gode renoveringer også kan bidrage til at gøre fremtiden grønnere, siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania, i en pressemeddelelse.

- Derfor fylder bæredygtighed med rette endnu mere i år. Vi håber at se en stor bredde blandt de projekter, der indstilles. For den gode renovering kan se ud og skabe værdi på mange måder, både økonomisk, klimamæssigt og kulturelt. Og kan samtidig bidrage til at øge livskvaliteten for de brugere, der har deres gang i bygningen, tilføjer hun.

Renoveringsprojekter kan indstilles via hjemmesiden www.renover.dk til og med 1. marts 2022. De nominerede projekter offentliggøres i juni og vinderholdene af de tre priser kåres ved en prisfest i september 2022.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125