23948sdkhjf

Udfordrer landets bygherrer: "Det er en kæmpe opgave"

Initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er klar med en stor udfordring og mulighed for økonomisk støtte til landets progressive bygherrer. Bygherrer, der vil være med til sætte nye standarder for klimaaftryk i boligbyggeriet.

Udfordringen går ud på at vise, hvordan vi i Danmark kan bygge boliger med en klimabelastning på 2,5 kg CO2 pr. kvm pr. år. Det er så stor en udfordring, at initiativet er klar til at støtte de bygherrer, som vil finansiere, udvikle og opføre eksempelbyggerier, der ikke alene har et markant lavere klimaaftryk, men også er skalerbare. Byggerier, der kan inspirere resten af branchen til at gå i en grønnere retning. 

Boligbyggeri fra 4 til 1 planet har afsat midler til udviklingsaktiviteter rundt om eksempelbyggerierne. Det eksempelbyggeri, som opnår det laveste dokumenterede klimaaftryk, vil blive præmieret.

– Det er en kæmpe opgave, som hverken bygherrer, rådgivere eller entreprenører kan løfte alene. Det vil kræve både udvikling og innovation fra den enkelte bygherre. Samtidig er det vigtigt, at der er et samarbejde og sker vidensdeling mellem projekterne, så erfaringerne fra de enkelte projekter hurtigst muligt når ud til resten af byggebranchen, siger Stig Hessellund, projektchef i Realdania, i en pressemeddelelse om tiltaget.

Boligbyggeri fra 4 til 1 planets udfordring til bygherrerne

Ansøgningsfeltet er inddelt i tre bygherrekategorier:

  • Eksempelbyggerier for private bygherrer - etageejendomme og rækkehuse
  • Eksempelbyggerier for almene boligorganisationer - etageejendomme og rækkehuse
  • Eksempelbyggerier for husbyggere - 1-families- eller klyngehuse

De enkelte boligtyper er ikke skarpt defineret, da Boligbyggeri fra 4 til 1 planet ønsker at skabe plads til idéudvikling.

Kilde: Boligbyggeri fra 4 til 1 planet

Realdania står sammen med Villum Fonden bag 'Boligbyggeri fra 4 til 1 planet'. De støtter indsatsen med 30 mio. kr. hver.

Ansøgninger skal afleveres senest 18. november. Der forventes opstart af udvikling og projektering i første kvartal 2023.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157