23948sdkhjf

Forfalden boligejendom genskabt i Tønder

Renoverprisen 2017: En omfattende renovering betyder, at det der før lignede et sønderjysk spøgelseshus i dag huser topmoderne lejligheder.

En forladt bygning uden værdi for ejere eller kvarteret. Sådan kunne man nemt beskrive Gråbrødrevej 19 i Tønder, der engang stod som en forfalden boligejendom i tre etager.

Renoverprisen 2017

Vi sætter i disse uger fokus på Renoverprisen 2017 og de nominerede projekter. Læs mere herunder:

200 projekter var indstillet - seks er klar til finalen

Nominerede til Renoverprisen

Forfalden boligejendom genskabt i Tønder
Ret skal være ret - i opdateret form
Fra nedslidt skibsværft til nyt og livligt mødested i Holbæk
Gammel skole omdannet til landsby
Formand: Ingen arkitektpris til skole i Vanløse
Flot facaderenovering i Vejle

Nominerede til Jubilæumsprisen

Ny social infrastruktur til et nedslidt boligområde ved Aarhus

Kompliceret forvandling i renoveringens superliga

108 nye ungdomsboliger i hjertet af Aalborg

Men igennem de seneste år har Ejendomsselskabet Leoparden A/S investeret i en omfattende renovering af bygningen, der nu huser topmoderne lejligheder, og som med sin nye røde facade giver liv til kvarteret.

Det løft er et eksempel på den store værdi en mindre by kan have af et ellers relativt simpelt renoveringsprojekt, og det faldt i nomineringsudvalgets smag, så derfor er projektet nomineret til Renover prisen.

- Før renoveringen lignede ejendommen lidt af et spøgelseshus, så renoveringen har virkelig ført til et løft, også for omgivelserne. Det er hele kvarteret, der er blevet løftet. I en tid, hvor de mindre byer er under pres og bycentrene især, er det positivt at man gør en så stor indsats for en bevaringsværdig bygning, siger Gøsta Knudsen, der er formand for udvalget.

Nominerede i hele landet
Bygningen er bevaringsværdig, og er i dag blandt andet udstyret med nye sprossevinduer og indpassede zinkinddækkede kviste. Desuden har bygningen gennemgået en større energioptimering, så den lever op til kravene for nyt byggeri.

Gøsta Knudsen understreger, at var en væsentlig prioritet for nomineringsudvalget også at finde projekter vest for Valby Bakke.

- I nomineringsudvalget er det også vigtigt for os, at vi med nomineringerne får dækket hele landet, siger Gøsta Knudsen.

Parter bag projektet
Bygherre: Ejendomsselskabet Leoparden A/S 
Totalrådgiver: Arkitekter Syd ApS 
Entreprenør: Ejendomsselskabet Leoparden A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125