23948sdkhjf

Ny motorvej har været en udfordring for Dansk Autoværn

Direktør kalder deltagelsen i byggeriet af Silkeborgmotorvejen for et svendestykke
Særlige montagekrav og sammensætningen af materialer har været en udfordring for virksomheden Dansk Autoværn, som netop har lagt arbejdet med anlæggelsen af Danmarks nyeste motorvej, Silkeborgmotorvejen, bag sig.

Dansk Autoværn, der er en landsdækkende leverandør af trafiksikkerhed med hovedsæde i Silkeborg, har leveret 75 km side- og midterautoværn, otte km rækværk, fire km paddehegn samt en lang række af apteringsarbejder.

“Jeg betragter Silkeborgmotorvejen som vores svendestykke. Vi er blevet udfordret på en tidligere uset sammensætning af materialer, specielle montagekrav og logistik, der har overgået min vildeste forventning. Samtidig har det været en kæmpe fornøjelse at være med til at skabe denne smukke motorvej, der samtidig er en arkitektonisk sanseoplevelse for trafikanterne og for byens borgere", siger adm. direktør Ulrik Toft Marcussen fra Dansk Autoværn, i en pressemeddelelse.

Særlige inddækninger

En af de helt særlige løsninger, der er udviklet til motorvejen er kantinddækninger på de fem vejbærende broer, der krydser motorvejen.

Broerne fremstår i mørke som lysende kunstværker, der hænger ned fra himlen, men det er rent faktisk broer, som kan passeres af beboere og andre, der ønsker at komme fra den ene del af byen til den anden uden at skulle entrere motorvejen.

Kantinddækningerne består af aluminiumsplader, som i et computergenereret mønster er perforeret med små huller, der danner et helt unikt mønster, som er særligt for hver enkelt bro.

Inddækningerne belyses bagfra med led-lys, og lyset fordeles med reflektionsplader, så det fremstår med samme, flotte belysningsstyrke overalt.

5,2 km lang støjskærm

Dansk Autoværn har ligeledes opført en særlig støjskærm, der er designet af arkitektfirmaet Preben Skaarup.

Støjskærmen pryder landskabet mere end 5,2 km og er udviklet i flere udgaver:

En gennemsigtig og klar, som gør det muligt for trafikanter at opleve Gudenåen på helt tæt hold ved passage.

En mat, grøn støjskærm til skovmæssige områder, der falder naturligt ind i naturen.

Og en stærk orange, som er del af det særlige bymæssige udtryk, hvor trafikanter på motorvejen kan følge byens puls igennem støjskærmens særlige orange lys.

Ulrik Toft Marcussen ser store muligheder for Dansk Autoværn i at levere og montere større udsmykningsopgaver i fremtiden.

"Kun fantasien sætter grænser, men jeg tænker steder som havne, storcentre og jernbanestationer. Vi er meget stolte over at have leveret dette enorme projekt. Det betyder meget for os som lokal virksomhed at have flotte referencepunkter lige udenfor døren", udtaler han i pressemeddelelsen.

Læs også: " Avanceret motorvej fik endelig grønt lys ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.344