23948sdkhjf

Øget sikkerhed med nyt styresystem til tiltrotator

Engcon, en af de store udbydere af tiltrotatorer, introducerer nyt styresystem, der øger sikkerheden, blandt andet i låsemekanismen
Engcon, verdensledende producent af tiltrotatorer til gravemaskiner, introducerer nu det nye styresystem SS9-2, et styresystem af typen ”4-slanget”. Det nye styresystem bidrager til et sikrere gravemiljø.

Det nye styresystem SS9-2 fra Engcon bygger på, at tiltrotatoren tilkobles to dobbeltvirkende udtag for derefter at blive styret af gravemaskinens egne proportionale styresystem.

”Da vi udviklede SS9-2, var nøgleordet sikkerhed. Dette nye styresystem opfylder de europæiske normer SS EN ISO 13849-1:2008”, fortæller Roberth Jonsson, som er projektleder hos Microprop, der bygger Engcons styresystem, og fortsætter:

”Låsefunktionen er blevet endnu sikrere, og opfylder kravene i EN 13031 og minder meget om det proportionale styresystem DC2. Derudover har vi øget antallet af opsætningsmuligheder til syv, sammenlignet med de tidligere fire, som den tidligere version SS9 havde. De er desuden nemme at ændre”.

Kendt problem

SS9-2 kan klare store spændingsvariationer, et ellers ganske udbredt problem på entreprenørmaskiner, som kan variere fra helt strømløse til 26 volt.

Yderligere funktioner i SS9-2 er tydeligere fejlindikeringer og alarmkoder. De vises nu overskueligt på displayet.

”Det er vigtigt for os at lytte til ønsker hos brugerne og tage dem med ind i innovations- og udviklingsarbejdet. Det er en af de medvirkende årsager til, at vi fortsat kan være den ledende producent af tiltrotatorer i verden”, siger Fredrik Jonsson, udviklingschef hos Engcon.

SS9-2 er blevet testet i efteråret og vinteren 2015, og i begyndelsen af 2016 begyndte Engcons serieleverance af SS9-2.

Engcon er producent af tiltrotatorer (håndledsfunktion til gravemaskiner) og tilhørende redskaber, som øger gravemaskiners fleksibilitet, præcision og sikkerhed.

Svensk produktion

Engcon er en større koncern bestående af moderselskabet engcon Holding AB med hovedsæde i Strömsund i Sverige og derudover syv salgsselskaber på de respektive markeder Sverige, Norge, Finland, Danmark, England, Tyskland og Frankrig. Holland kommer til i løbet af i år.

Ansvarlig for de øvrige markeder er selskabet Engcon International. Engcon-gruppen omsatte i 2014 for ca. 650 mio. svenske kroner (521 mio. kr.) med ca. 165 medarbejdere.

Sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094