23948sdkhjf

Tiltrotatorer integreres med maskinstyring

I begyndelsen af 2021 meddelte Volvo CE, at de havde udviklet løsningen Volvo Smart Connect.

En ny fabriksmulighed, der tillader Engcon tiltrotatorer at tilkoble direkte til maskinen for både styring og integration med Volvos maskinstyringssystem Volvo Dig Assist.

Samtidig meddelte Engcon, at deres styresystem DC2 er tilpasset denne nye mulighed med tilvalget eML, engcon Machine Link. På den måde bliver det en slags plug & play løsning til Engcons tiltrotator- og DC2 styresystem. De første, der får dette fra Volvos modeller, er de opdaterede EC250E og EC300E.

Svensson på vej

Det går hurtigt, og den svenske Volvo forhandler Swecon har nu monteret en tiltrotator på verdens første Smart Connect maskine, en EC250 E bestilt af Tingsholmens Entreprenad. Gravemaskinen blev udstyret med Engcons sikre og automatiske hurtigskiftsystem EC-Oil og en EC226 tiltrotator med EC-Oil.

- Vi har fem gravemaskiner i virksomheden, heraf fire med Engcon. Den femte maskine, der er udstyret med et andet tiltrotatormærke, skal nu udskiftes med den nye EC250 med Engcon, siger Elias Svensson, medejer af Tingsholmens Entreprenad.

Elias fortæller, at han og hans fætter John Svensson, som også eraskinstyring virksomhedens medejer, kun har haft gode erfaringer med Engcon, så valget var nemt, da der skulle vælges tiltrotator til den nye 250.

I den gode ende

- Jeg mener, at Engcon er tiltrotatorernes Rolls Royce i betragtning af, hvor pålidelige de er. Vi har prøvet andre mærker, men det har ikke fungeret så godt, så derfor udskifter vi den maskine, der ikke har Engcon.

Elias’ nye EC250E blev udstyret på Swecons udstyrsværksted i Jönköping, og han var til stede, da maskinen rullede ud af værkstedet.

- Maskinen ser fantastisk godt ud, siger Elias, når han står og kigger på det færdige resultat. En skinnende ny Volvo EC250E fuldt udstyret med Engcons automatiske hurtigskift, tiltrotator, maskinstyring fra Leica Geosystems, centralsmøring osv.

Nu venter der et stort job i svenske Habo, hvor den nye 250’er skal bruges til anlægsarbejde samt vand og kloakering.

- Det er altid sjovt med en ny maskine, og denne gang bliver det ekstra sjovt at stikke skovlen i jorden, siger Elias Svensson. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236