23948sdkhjf

Caterpillar giver den gas på Bauma

Caterpillar booster produktiviteten med avancerede teknologier på Bauma 2016
I samarbejde med Zeppelin Baumaschinen fremviser Caterpillar en lang række af nye teknologier, services og maskiner på Bauma 2016. På den 8.200 kvadratmeter store stand indenfor og 4000 kvm udendørs, vil Caterpillar blandt andet sætte fokus på sikkerhed, produktivitet, maskinstyring og i særlig grad på avancerede teknologiske løsninger.

”Vi er stærkt repræsenteret under hele messen. Samlet set sender vi over 20 medarbejdere afsted, så de danske kunder kan få både personlig og kvalificeret rådgivning om de udstillede maskiner og de mange spændende teknologiske løsninger”, lyder det fra Michael Bahn Jørgensen, der er salgs- og marketingdirektør hos Pon Equipment A/S – den danske forhandler af Caterpillar.

De løsninger, som Michael Bahn Jørgensen henviser til, er for eksempel Cat Connect-teknologien, der via avanceret udnyttelse af maskindata gennem Visionlink gør det muligt at overvåge maskinens tilstand, så større reparationer og uønsket nedetid minimeres.

Via Visionlink kan maskin- ejeren overvåge maskinens tilstand, placering, udnyttelse og brændstoføkonomi, ligesom Pon Equipment ud fra disse data kan hjælpe med vejledning, rådgivning og planlægning af vedligehold og service.

Af andre løsninger kan nævnes Cat Grade og Cat Compact, som gør, at maskinføreren kan arbejde hurtigere, mere nøjagtigt og med færre arbejdsgange.

Og endelig Cat Payload, der sikrer højere effektivitet og lavere omkostninger ved flytning af jord, sand og andre materialer.

Maskiner for alle

Standen er spækket med mini-gravemaskiner, små og store hjullæssere, gravemaskiner, rendegravere, dumpere, dozere, multiterrænlæssere og paving-maskiner samt tilhørende arbejdsredskaber. I alt over 60 forskellige Cat-maskiner, hvoraf knap halvdelen er produktnyheder.

Produktspecialisterne Bo Mikkelsen og Jacob Thomsen fra Pon Equipment A/S beskriver her nedenfor udvalgte maskiner, som bliver udstillet på messen:

Cat 336F L XE og Cat 352F L XE gravemaskine: Begge maskiner er med Caterpillars nyeste teknologi inden for hydraulik- og pumpestyring.

Hydraulikkens hovedventilblok sikrer på en helt ny måde at olien fordeles til alle funktioner og suppleres med den olie, der kommer retur fra alle funktionerne. Det vil i de fleste tilfælde give mindre behov for ydelse fra dieselmotoren.

Formålet er at give maskinens ejer den bedst mulige driftsøkonomi uden at det går ud over produktiviteten. XE-terminologien går igen i flere maskintyper, som indikerer, at der er ekstra teknologier i maskinen, der sikrer et endnu højere afkast af ejerens investering. Ydermere er 336F XE udstyret med Caterpillars prisvindende hybridteknologi. Ene og alene baseret på hydraulisk hybrid- løsning, ingen batterier eller elmotorer. Begge maskiner fås også som traditionelle gravemaskiner.

Cat 323F gravemaskinen: Efterfølgeren til Cat 323E, hvor opgraderingen til EU trin-4 motor er den væsentlige ændring. Opgraderingen af motor og hydraulikstyringen samt andre detaljer giver maskinejeren en reducering af brændstofforbruget på 6-8 pct. Ligeledes vil Adblue forbruget være blandt markedets laveste på 2,5 pct. Adblue pr. liter diesel. 323.F, som ligger i 24 tons klassen, og som den er udrustet i Danmark, leverer hurtig og præcis hydraulik og i den højeste ende af stabilitet og løfteevne.

Cat 966M XE gummihjulslæsseren: Er en 966M men med 100 pct. trinløs transmission – også kaldet Vario i andre sammenhænge. Ved at optimere udvekslingen mellem motoromdrejninger og kørehastighed kan maskinen konstant holde lavest mulige omdrejninger på motoren, uden at det går ud over hverken trækkraft eller hastighed på løfteudstyret. Adskillige erfaringer fra både Europa og Danmark viser brændstofbesparelser på helt op til 25 pct.

966M XE henvender sig især til læsning af lastbiler, pladshåndtering efter sorterer/knuser-anlæg og lignende opgaver. Ligeledes kan 972M XE tilbydes.

Læs også: " CAT viser også dozere og minilæssere ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.392