23948sdkhjf

DT Group får ny dansk topchef

Danske Søren P. Olesen bliver ny adm. direktør for Nordens største byggemarkedskoncern, DT Group, med Stark og Silvan i porteføljen
Danmarks største distributør af byggematerialer, DT Group, får ny midlertidig topchef i en 12 måneders overgangsfase.

Det er Søren P. Olesen, adm. direktør for byggmarkedskæden Stark, der nu også kommer til at stå i spidsen for DT Group, der er den nordiske koncern, som ejer Stark. Dermed får han ansvaret for forretningen i Danmark, Grønland og Finland samt Silvan i Danmark, Beijer Byggmateriel i Sverige og Neumann Bygg i Norge, som alle ejes af engelske Wolseley gennem DT Group.

”Det er et privilegium og en spændende opgave at blive valgt til at stå i spidsen for en virksomhed, der er nordisk markedsleder inden for materialer til byggeindustrien. Med den mangeårige indsigt jeg har i at drive virksomhed i Norden, er det et naturligt næste skridt, og jeg er meget glad for, den mulighed Wolseley giver mig”, siger Søren P. Olesen.

Omsætter for 20 mia. kroner

Søren P. Olesen har været Starks adm. direktør siden 1. april 2014, og inden da førte han malingproducenten Flügger frem til en position som markedsleder i Norden. Hos Starks ejer, Wolseley, der omsætter for tæt på 20 mia. kroner om året, ser man det som et betydeligt skridt fremad i forhold til størrelse, indhold og kompleksitet i arbejdet, som Søren P. Olesen nu tager.

”Søren er en stærk leder, som på kort tid i et svært marked har formået at skabe resultater. Det her er en stor mulighed for Søren, og denne her udnævnelse er en god mulighed for både Wolseley og DT Groups nye CEO”, siger Ian Meakins, CEO hos Wolseleys.

Nedskrev værdi med 2,5 mia.

Wolseley købte i 2006 DT Group for cirka 15 mia. kroner. Men så sent som sidste år i marts måtte Wolseley nedskrive værdien af den nordiske forretning, som reelt er DT Group, med 2,5 mia. kroner.

”Det opdrag Søren P. Olesen har fået fra Wolseley er at skabe profitabel vækst på de nordiske markeder. Det er helt naturligt når man som Søren P Olesen bliver bedt om at varetage to CEO -stillinger, at det sker i en tidsbegrænset periode”, skriver DT Group i et svar til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Søren P. Olesen afløser Ole Mikael Jensen, der forlod DT Group med udgangen af september sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11