23948sdkhjf

Arkitekter vil sikre havnens åndehul

Tegnestuen Cobe skal tegne videre på en københavnsk succeshistorie. Papirøen ved havnen skal med nye haller, et offentligt tilgængeligt grønt rum og intakt folkelighed sikres for det brede publikum
Den københavnske arkitektvirksomhed Cobe har vundet By & Havns projektkonkurrence om en ny masterplan for Christiansholm – i daglig tale Papirøen.

Syv teams var prækvalificeret til masterplankonkurrencen om Christiansholm, der har en af de mest attraktive og centrale placeringer i København og udgør en af de sidste byggemuligheder i Inderhavnen.

I de seneste år har der været masser af liv på øen, drevet frem af en række kreative firmaer, som Experimentarium og Copenhagen Street Food, der er flyttet midlertidigt ind på øen.

Boliger og kultur

Opgaven for de syv har været at give bud på en masterplan for byggeri af boliger, erhverv og offentlige institutioner - herunder en svømmefacilitet med mulighed for også at rumme andre kulturformål, som opføres af Københavns Kommune.

”Det er en drømmeopgave, og vi er stolte af have vundet konkurrencen om udviklingen af et unikt sted i København, hvor vi selv har tegnestue. Papirøen er på få år blevet en af de største destinationer for byliv i København. Og den succeshistorie bygger vi videre på i vores forslag med etablering af nye haller, der fortsat kan bruges som et folkeligt og kulturelt samlingspunkt”, siger Dan Stubbergaard, kreativ direktør hos Cobe.”

Nu bliver det op til tegnestuen og samarbejdspartnerne Inside Outside, Via Trafik Rådgivning og Transsolar Energitechnik at forvalte vinderansvaret.

Haller og grønt rum

”Vi har tidligere været i dialog med københavnerne omkring Papirøens fremtid, og det vil vi også fremover. Papirøen skal være et sted for alle københavnere og turister,” siger overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Et udsagn, der falder i tråd med fredagens melding fra Teknik- og borgmester Morten Kabell (Enhl.), der vil arbejde for størst mulig adgang for alle københavnere og gæster:

”Erfaringen med byudvikling andre steder i København har vist, at de kulturelle ønsker har det med at blive negligeret og pladsen i stedet brugt til boliger og erhverv, når projekterne skal realiseres”, siger han.

Et indre grønt rum

Forslaget går i korthed ud på, at eksisterende haller erstattes af en række nye haller, der omkranser et indre grønt rum kaldet ”den grønne hal”.

Stueetagen rummer offentligt tilgængelige funktioner og erhverv med det kommende svømmeanlæg placeret i det nordvestlige hjørne. Stort set alle boliger får vandudsigt, og forslaget arbejder med meget varierede boliger – lige fra husbåde til boliger i flere planer.

Et godt afsæt

”Vinderforslaget giver et spændende afsæt for den videre udvikling af kultur- og fritidsaktiviteter på Papirøen. Særligt placeringen af havnebadet og svømmefaciliteten åbner for et samspil med livet langs promenaden”, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

”Vi kender Cobe som en professionel samarbejdspartner blandt andet fra udviklingen af Nordhavn. Vinderprojektet er et visionært bud på et nyt bykvarter”, siger Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i By & Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282