23948sdkhjf

Scantruck præsenterer ny model inden verdens største byggemesse

Maskinleverandøren fra Skive holder sin egen maskinmesse i weekenden. Brugte maskiner er også på programmet
Sædvanligvis venter de store maskinproducenter med lancering af nye modeller, når verdens største byggemesse, Bauma, venter lige om hjørnet.

Men maskinleverandøren Scantruck præsenterer flere maskinnyheder på firmaets egen messe, ScanMek, der finder sted i virksomhedens hovedkvarter i Skive i morgen og på lørdag, der 22 og den 23. januar.

”Til april rettes hele maskinverdenens øjne naturligvis mod Bauma 2016 i München. Men vi får altså mulighed for at komme først med flere nyheder, som helt sikkert også vil blive studeret på Bauma. Blandt andet kan vi præsentere Mustangs helt nye topmodel. Mustang kommer med både en model AL608 og en AL708, som bliver ny storebror blandt de knækstyrede minilæssere. Vi får mulighed for at præsentere AL708 på ScanMek”, fortæller Scantrucks salgschef, Henrik Kirketerp-Møller, i en pressemeddelelse.

Franskmænd er med

Også verdens førende producent af teleskoplæssere, franske Manitou, er med på nyhedsbølgen hos Scantruck.

Franskmændene lancerede for kort tid siden den kompakte bomlift Man’Go 12. Nu er maskinen kommet til landet og lader sig se på ScanMek.

Det samme gør Manitous construction-teleskoplæssere MT1440 og MT1840, men nu med en vigtig tilføjelse: Stop & Go.

Manitou har udviklet et hydraulisk Stop & Go-system, som standser motoren automatisk efter 30 sekunders inaktivitet. Motoren starter igen automatisk, når der trykkes på speederen eller ved bevægelse af joystick’et i kabinen eller fra fjernbetjeningen. Det betyder blandt andet færre timer på tælleren og et mindre brændstofforbrug.

Nyt navn til kendt maskine

ScanMek 2016 kommer også til at give debut for de første Atlas-maskiner, som dog ikke længere hedder Atlas. Den tyske minilæsser-producent ændrer navnet til Weycor og sigter mod at gøre Bauma til en god lejlighed til navneforandringen. I Danmark kommer det imidlertid til at ske allerede på ScanMek, hvor Scantruck har de første maskiner under Weycor-navnet klar.

Det tungeste materiel får sin egen afdeling på ScanMek. Foruden Manitou, Komatsu, Atlas/Weycor og Mustang, er Scantruck også importør og forhandler af knusere og sorterere fra irsk/canadiske McCloskey. Et par af de grønne kæmper plus en kæmpebaby kommer til at tage imod gæsterne den 22. og 23. januar.

Modellen R105 er med sine 24 tons og en 100 hk Caterpillar-motor McCloskeys mest populære grovsorterer ikke alene i Danmark, men i hele Europa.

Maskinen kan bruges separat eller direkte efter en knuser og den tager sig af alt, hvad man stopper i den, uanset om det er muld, træ, sten, beton eller asfalt.

På ScanMek vil sortereren blive vist sammen med stacktrackeren TS4065. Den er selvkørende og kan med næsten 20 meter bånd stakke i op til otte meters højde.

Grøn letvægter på programmet

Den grønne McCloskey-parade omfatter også fabrikkens baby, den blot 2.600 kg tunge mobilsigte MiniSizer.

”Maskinlisten til ScanMek omfatter omkring 100 nye maskiner fordelt på Komatsu, Manitou, Atlas/Weycor, Mustang og McCloskey. Tillige bliver der rige muligheder også for folk, der hellere vil se på brugt”, siger Henrik Kirketerp Møller.

Scantruck har Skandinaviens største brugtcenter med i omegnen af 200 brugte minigravere, minilæssere, teleskoplæssere, gravemaskiner, gummigeder og rendegravere.

brahe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.367