23948sdkhjf

Voldsom rift om brugte maskiner

Det går stadig stærkt i den danske bygge- og anlægssektor, og efterveerne fra pandemien sætter sig stadig sine spor i produktionstallene og transporterne fra producenterne og ud i markederne. Det høje aktivitetsniveau har medført, at der er rift om maskiner til arbejdet, og så snart der er noget til salg, så går det stærkt.

Lange leveringstider

Leveringstiderne på nye maskiner er så lang - selvom de varierer lidt fra mærke til mærke, at man i stedet efterspørger gode brugte maskiner.

- Det går rigtigt godt med brugtsalget. Det kan vi ikke klage over, siger adm. direktør i S.D. Kjærsgaard, Palle Kjærsgaard til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Vi kan mærke, at der er pres på leverancerne af nye maskiner, selv om vi har klaret det forgangne år ganske rimeligt, fordi vi havde et godt lager af nye. Men der er stadig ventetider, og det er hele vejen rundt i maskinbranchen, tænker jeg. Til gengæld kommer de brugte ud at køre, og det er jo rigtigt fint, siger han til Licitationen Byggeriets Dagblad.

Halvtomme lagre

Hos Scantruck i Skive mangler man faktisk brugte maskiner:

- Gennem det sidste år er priserne på de brugte maskiner steget med omkring 25 procent. Det er ganske vist for en dels vedkommende drevet af de stigende priser på nye maskiner, men de er steget omkring 10 procent, så det er ganske enkelt fordi markedet ikke kan levere nok i øjeblikket på grund af manglen på chips med videre, siger adm. direktør Bo Sundroos til Licitationen Byggeriets Dagblad.

- Vi køber da brugte maskiner ind imellem, der er ganske enkelt slet ikke nok til det marked vi har. Og leveringstiderne på nye maskiner er et stort problem - i hvert fald inden for visse produktgrupper, tilføjer han.

Scantruck i Skive har under normale omstændigheder et stort lager af brugte maskiner, men det er ifølge direktøren slet ikke fyldt op i øjeblikket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126