23948sdkhjf

Maskinleverandører planlægger udstillinger

Brancheforeningen Maskinleverandørerne barsler med to nye udstillinger de kommende år, en grøn messe i 2016 og en messe for de tunge maskiner i 2018. Det kom frem på foreningens sommermøde tirsdag i Nyborg
De to sektioner i brancheforeningen Maskinleverandørerne er i færd med at tage de første skridt til nye messeaktiviteter de kommende år. Allerede næste år barsler sektion 2, det vil sige de grønne maskiner, med en udstilling kaldet ”Maskiner under Broen” forkortet MuB16. Den vil finde sted i dagene 24.-26. august næste år.

Det er et stykke tid siden at ideen er født, men nu er den ved at tage konkret form, og skal finde sted på arealet under Lillebæltsbroen på Middelfartsiden, hvor der også afholdes rockkoncerter og andre arrangementer.

Grøn sektor

Målet er 80 udstillere, og 4.000 gæster, og en vægtgrænse for størrelsen af maskiner vil afgrænse udstillingen til den grønne sektor, fordi arealet ikke kan bære mere. Der er desuden arealmæssige begrænsninger, som gør det svært at have flere end de 80 udstillere.

”Målgruppen for messen vil være stort set den samme som Have & Landskab, men vil blive udvidet med blandt andet campingpladser der jo også køber grej til pleje af grønne arealer”, fortæller Kristian Kirkegaard, der er formand for sektion 2 i Maskinleverandørerne. Han tilføjer at man også vil rette blikket mod boligforeningerne, som også er en vigtig del af HL15, som netop har været afholdt.

Udstillingen er en videreudvikling af en lille messe, som nogle enkelte maskinforhandlere, blandt andet Maskinhuset i Horsens for nogle år siden stod bag i Horsens, men denne gang med et mere professionelt tilsnit, fordi maskinimportørerne ikke har de samme kræfter at lægge i det.

”Vi er nødt til at have professionel backup til at lave messen, og vi er i fuld gang med at sætte det op, blandt andet har vi en projektleder på plads, hvis navn vi ikke må nævne endnu” sagde Kristian Kirkegaard, der også kunne fortælle at standlejen ville være væsentligt lavere end på HL.

Messen vil også have små kurser med forskellige relevante emner, fordi det også har været en succes på HL15.

Selvransagelse i gul sektor

I de gule maskiners sektion, sektion 1, var der selvransagelse efter den overståede maskinudstilling, Entreprenør & Håndværk i Herning i foråret.

”Det er klart at der var nogle problemer, blandt andet med optælling af gæster. Der var også områder, der døjede voldsomt med regnvand og blød undergrund, og endelig var der en del af udstillingen, hvor der skete for lidt, fordi udstillersammensætningen var forkert”, fortæller formanden for sektion 1, Hans Holm.

”Det er naturligvis ting, vi kan gøre noget ved, og blandt andet vil vi dreje den akse, der går igennem udstillingen, så den bliver mere hensigtsmæssig, når vi afholder den næste udstilling i 2018. Vi vil gøre brug af alle de erfaringer, vi her har gjort os, så vi får optimeret den næste udstilling”, siger han.

Hans Holm kunne også redegøre lidt for maskinsalget, og det har været fornuftigt det første halvår:

”Alle følger ret opmærksomt med i udviklingen lige nu, for der har været lidt stille her hen over sommeren. Der er visse produktgrupper, specielt de små maskiner som ikke er gået så godt i første halvår. Det gælder små gravemaskiner og teleskoplæssere, og det trækker lidt ned i den samlede statistik. Men totalt set har det været et rimeligt fornuftigt første halvår”, siger han. Han understreger dog, at det generelt er bedre end det har været, og at udsigten til lavere anlægsinvesteringer fra statens side ikke behøver være negativt.

”Så bliver aktiviteten bare udjævnet en smule, og det gør efter min mening ikke noget”, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11