23948sdkhjf

Klimaet hæmmer væksten i grøn maskinsektor

En tør sommer sidste år, kombineret med en våd og mild vinter uden sne, fordrer ikke salget, som dog har holdt sig stabilt med en lille positiv udvikling

Klimaet har igen haft betydning for Maskinleverandørernes medlemmer

- Der har fortsat været et fornuftigt investeringsmiljø i Danmark i 2018, selvom klimaet ikke har hjulpet meget til. Det er vist snart blevet en vane for mig at beklage mig over udeblivelsen af sne, hvilket også er et faktum i 2018. Oveni udeblivelsen af sne oplevede vi også en knastør sommer, hvilket resulterede i en sløj græssæson. Rent klimatisk fås det ikke meget værre!, siger Niels Kirkegaard i sin formandsberetning.

Man kan dog i Maskinleverandørernes statistik se en lille fremgang i maskinsalget i et forholdsvis stabilt marked, så det er positivt.

- 2018 har for bestyrelsen været et år præget af forberedelse til og afholdelse af Maskiner under Broen. Messen blev afholdt for anden gang, og vi kunne igen glæde os over en velarrangeret og velgennemført messe med de rette besøgende. Vi stod dog igen tilbage efter messen uden helt at have nået vores mål for besøgstallet. Dette på trods af en udvidet og massiv indsats på markedsføringsområdet.

HL19 på vej
Den sidste uge i august 2019 er det som bekendt tid for afholdelse af Have & Landskab, og om forberedelserne til det udtaler Niels Kirkegaard:

- Jeg har fortsat deltaget i Have & Landskabs bestyrelsesarbejde, hvor vi har fulgt op på seneste udstilling og arbejdet for at indføre nytænkning af de forskellige områder. Alt er blevet vendt og drejet og vi mærker nu, at den nye udstillingsleder begynder at finde sig tilrette og udfolde sig indenfor sine kompetenceområder.

Mere forplejning på HL19
Blandt andet er der, som følge af ML-medlemmernes ønsker, blevet lavet yderligere et forplejningsområde midt på maskinmarken, hvilket forhåbentligt nedbringer ventetiden på mad og holder de besøgende på maskinmarken i længere tid, siger han.

Det at sikre Maskinleverandørenes medlemmer og kunder en god platform til præsentation af produkterne har altid været og vil altid være det største emne for bestyrelsen. Hidtil er der fokuseret meget på messerne, som der har været bred opbakning til blandt medlemmerne.

- Man kan dog fint forestille sig, at bestyrelsen i de kommende år også skal til at beskæftige sig med digitalisering. Dette kunne eksempelvis være muligheden for at tilbyde kunderne et digitalt show-room, hvor alle medlemmernes maskiner er udstillet. Vi kan sagtens begynde at finde argumenter for, hvorfor det ikke ville være en god ide, men faktum er, at den digitale udvikling kører videre - med eller uden Maskinleverandørerne. Vi vil i bestyrelsen nøje holde øje med udviklingen og de nye muligheder, som følger med," slutter Niels Kirkegaard.

"Kampvalg" til bestyrelsen
Efter at have ydet en stor indsats for foreningen gennem mange år, havde Jan Andersen, HAKO Danmark, og John Overgaard Jensen, Epoke, valgt at trække sig.

Det gav plads til nyt blod i bestyrelsen, da Birger Pedersen, Timan, og Bent Tangemann, Vermeer, blev valgt ind i bestyrelsen. Der var dog yderligere en kandidat på listen, nemlig Lasse Lindholm fra Lindholm Maskiner. Han blev i stedet valgt som suppleant.

Kan bidrage
Birger Pedersen siger blandt andet:

- Da jeg blev spurgt, om det kunne være noget for mig, tænkte jeg, at det godt kunne være min tur til at bidrage til fællesskabet. Blandt andet har vi i Timan nydt godt af det store arbejde, der er blevet gjort på udstillingsområdet. Både med Have & Landskab og Maskiner under Broen har foreningen fundet en god og fantastisk enkel måde at afholde messerne på, som fungerer rigtig godt - men måske kan jeg alligevel byde ind med nye idéer på det område, siger han.

Niels Kirkegaard fortsætter som formand for Maskinleverandørerne - park, vej og anlæg, også kaldet Sektion 2.

Læs mere: Maskinbranche tilbage i smult vande

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125