23948sdkhjf

CBS lancerer uddannelse for byggeriets topchefer

Der er behov for komplekse lederkompetencer på de øverste poster, mener CBS
Det er de absolutte topchefer i byggeriets virksomheder, som Copenhagen Business School (CBS) henvender sig til med en ny lederuddannelse på MBA-niveau, som man netop har offentliggjort.

”Vi ser meget gerne hele eller dele af ledelsesgruppen i virksomheder, så de kan dele deres observationer. Det vil give langt den største effekt”.

Sådan siger Mogens Bjerre, der er fagansvarlig på CBS Executive, og har været med til at udvikle den ny uddannelse.

At der er et behov for en lederuddannelse målrettet byggeriet, er han ikke i tvivl om. Det har længe været efterspurgt, og uddannelsen er udviklet i samarbejde med ”en række centrale spillere i branchen” gennem et udviklingsarbejde over mere end et halvt år.

Danmark har nogle af verdens bedste fagspecialister på byggeområdet, men det er ifølge CBS kun ganske få, der er uddannet til at lede de meget forskellige faggrupper som en helhed.

”Grunden er, at gode fagfolk naturligt bliver forfremmet, men på de øverste poster er der behov for komplekse lederkompetencer, som specialisten ikke nødvendigvis har lært undervejs”, lyder vurderingen fra Mogens Bjerre.

Internationalt indblik

Uddannelsen strækker sig over 23 undervisningsdage primært lagt fra fredage til søndage, fordelt over seks moduler. Uddannelsen begynder i november og afsluttes op mod sommer 2016.

Uddannelsen foregår både på CBS Executive, og i større virksomheder og ledende erhvervsorganisationer.

Kursisterne vil også få indblik i international byggeledelse gennem en studietur til New York, hvor tiden fordeles mellem et kendt internationalt universitet og besøg hos førende danske virksomheders byggeprojekter, blandt andre hos Arup og Bjarke Ingels Group.

Skal følge byggeprojekt

Kursisterne skal følge et enkelt konkret byggeprojekt, og modulerne er struktureret efter et byggeris kronologiske rækkefølge.

”Det er idéen, at teorien anvendes på en case. Det er ikke afgjort, hvilket byggeri, der bliver tale om, men vi har talt med virksomheder, der er villig til at stille et projekt til rådighed som case. Vi og virksomhederne mener ikke, at konkurrenceelementet betyder noget på det tidspunkt, hvor vi kommer ind i billedet”, siger Mogens Bjerre.

Underviserne på studiet er førende forskere fra CBS og ledende specialister samt ledere i byggebranchen, men også offentlige og private udbydere af byggeprojekter og managementspecialister vil være en del af studiets underviserhold.

Der er 20 pladser på holdet, og ifølge CBS er de første to pladser allerede reserverede.

Mogens Bjerre vurderer, at der er basis for, at uddannelsen bliver tilbagevendende og at der kan starte et hold hvert år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141