23948sdkhjf

Fremtidens arkitekter skal være bedre til business

KADK og CBS opretter en ny fælles kandidatuddannelse. Helt oplagt, mener Henning Larsen-direktør.

Erhvervsøkonomiske uddannelser og kunstneriske uddannelser i arkitektur og design har meget at tilbyde hinanden.

Det mener de i hvert fald hos KADK og CBS, som nu opretter en ny, fælles kandidatuddannelse i strategisk design og entreprenørskab.

Formålet med uddannelsen er dels at uddanne arkitekter og designere til at blive bedre til at forstå og bedrive forretning, dels at give CBS-studerende viden om, hvordan de kunstneriske fag fungerer for at bringe disse fag bedre i spil i dansk erhvervsliv.

Behov i branchen
Hos KADK ser rektor Lene Dammand Lund er stort potentiale i at koble færdigheder inden for design og arkitektur med forretningsmæssig viden om entreprenørskab.

- Jeg mener, det er en vigtig uddannelsesmæssig opgave at styrke den tværgående viden, og at vi dermed giver markedsmulighederne inden for vores fag et ekstra skub, siger hun.

Holdningen bakkes op af en af landets største arkitektvirksomheder, Henning Larsen Architects, hvor administrerende direktør Mette Kynne Frandsen finder det helt oplagt at udnytte synergierne på tværs af de to uddannelsesinstitutioner.

- Vi har et behov ude på tegnestuerne for medarbejdere, der forstår at kombinere de to vidensfelter allerede når de kommer ud fra uddannelsesinstitutionerne, særligt fordi markederne er så omskiftelige. Det er helt sikkert noget, som vi vil få gavn af i arkitektbranchen, siger hun.

Den nye uddannelse etableres i samarbejde med Danmarks nye netværk for fremtidens byløsninger, Bloxhub, der får til opgave at stille konkrete opgaver til de studerende. Det skal sikre, at studieprojekter placeres i relevante samfundsmæssige kontekster, og at de studerende får erfaring fra helt aktuelle problemstillinger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125