23948sdkhjf

NCC vinder renovering af 383 boliger for Vridsløselille Andelsboligforening

Entreprenørselskabet NCC vinder renovering og ombygning af boligafdelingen Hyldespjældet i det nordlige Albertslund tæt på Vestskoven.

Ordren er på cirka 231 mio. kr., oplyser NCC i en pressemeddelelse.

Afdelingen Hyldespjældet er en ikonisk tæt-lav bebyggelse opført fra 1974 til 1976, som i dag er en boligafdeling under Vridsløselille Andelsboligforening. Den består af 383 lejeboliger med et samlet boligareal på 26.979 kvm fordelt på afdelingens cirka 100.000 kvm store grundareal.

Bygningerne er i opført i varierende højde i op til tre etager og opført i røde og blå betonelementer med flade tagpaptag, tagterrasser og karakteristisk malede trævinduer- og døre.

– Projektet rummer en lang række af de opgaver, der netop er vores kernekompetencer, fra kompleksiteten i renoveringen til en planlægning af arbejdet, der tager mest muligt hensyn til beboernes trivsel i byggeperioden og skaber en effektiv produktion, siger områdedirektør i NCC Renovering Brian Hasfeldt i pressemeddelelsen.

De øvrige parter i projektet omfatter Rambøll og Henning Larsen Architects A/S. 

Fra tag over trapper til terræn

Der skal gennemføres en lang række renoveringstiltag i bebyggelsen, blandt andet skal der udskiftes og renoveres tage, betonfacader, vinduer, døre, træfacader, betontrapper samt regnvandsledninger og installationer. 

Renoveringen omfatter også et beboerhus, skure, terræn, sokkelisolering og radonsikring samt gulve i entreer. 

I forbindelse med renoveringen skal 40 treetagers boliger og 1-rums boliger ombygges til tilgængelighedsboliger. 

– Vi kender hinanden fra en anden stor byggesag i Albertslund, hvor NCC totalrenoverer over 500 gårdhavehuse i 4 Syd og 4 Nord, og nu skal Hyldespjældet renoveres. Det glæder mig – mest af alt på beboernes vegne, der kan se frem til en forbedring af deres boliger, siger adm. direktør hos Bo-Vest, Ulrik Brock Hoffmeyer.

Efterlever den frivillige bæredygtighedsklasse

På Hyldespjældet vil NCC efterleve den frivillige bæredygtighedsklasse inden for bæredygtighedskravenes dokumentation af problematiske stoffer, afgasninger til indeklimaet og ressourceanvendelse på byggepladsen.

Bæredygtighedsklassen er en frivillig ordning indført af Bolig- og Planstyrelsen, der skal fremme bæredygtighed i byggeriet, og som vil blive en fast del af bygningsreglementet.

Arbejdet sættes i gang i april 2022 og forventes afsluttet i april 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Forventer stor interesse: Jagter totalrådgiver til kystsikring
Building Awards: Ny pris skal sætte skub i digitaliseringen
Ny trælastdirektør gør comeback i Stark
Vil prøve 'russer-sag' ved Højesteret
Certificerings-junglen: Nyt digitalt værktøj skal sikre overblik
Nye arkitekter skal udklækkes i stationsbygning
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203