23948sdkhjf

Centrum Pæle runder jubilæum med stor leverance til elektrificering af jernbanen

Den Aarsleff-ejede Vejle-virksomhed skal levere op til 40.000 pæle til elektrificering af jernbanenettet
Vejle-virksomheden Centrum Pæle A/S får travlt i de kommende år i takt med, at elektrificeringen af det danske jernbanenet tager form.

Centrum Pæle, der er ejet af Per Aarsleff A/S, skal producere et sted mellem 20.000 og 40.000 pæle til elektrificeringen, og til det formål har Centrum Pæle nu fået opført to nye sammenbyggede produktionshaller på i alt 1.450 kvm.

De er netop taget i brug i forbindelse med virksomhedens 50 års jubilæum og derefter begynder produktionen. I første omgang med leverancer til Aarhus Letbane.

”Så i første omgang begynder vi altså med pælene hertil, og går derefter direkte over til det store, nationale elektrificeringsprojekt. Produktionen udgør kun en mindre del af vor samlede produktion, men det er en vigtig del, idet pælen er forædlet. Vi tænker meget i systemer – altså konkret i et pæle-system – og vil gerne selv producere, hvis vi er bedre end andre, og hvis volumen er stort nok”, siger adm. direktør i Centrum Pæle A/S, Lars Gøttrup Christensen, der i år selv kan fejre 25 års jubilæum i virksomheden.

Seks meter lange

Pælene bliver op til jernbanenettet bliver op til seks meter lange, og de første pæle leveres fra årsskiftet. For at minimere den tid, pælearbejdet vil spærre for togtrafikken, rammes de ned om natten.

Antallet af pæle er dog vanskeligt at fastsætte, da det afhænger af afstanden mellem dem – og den kan variere meget. Derfor er skønnet et sted mellem 20.000 og 40.000 styk i alt.

I kurver skal der bruges kraftigere pæle, og ved blandt andet stationer på strækningerne skal der bruges kontra-bardunpæle. Med mellemrum skal der være en opstrammer-vægt, og Lars Gøttrup Christensen forventer at skulle producere cirka 7.000 af sådanne vægtklodser.

brahe

Virksomheden
Virksomheden har siden 1991 været et selvstændigt datterselskab hos børsnoterede Per Aarsleff A/S, og Centrum Pæle har i dag tre søstre i henholdsvis Sverige, Polen og England, som producerer efter de samme principper som i Vejle.
Desuden har Centrum Pæle A/S siden 1972 solgt pæle til søsterselskabet Centrum Pfähle GmbH i Hamburg, og adm. direktør Lars Gøttrup Christensen forventer, at der også inden længe etableres egentlig produktion i Sydtyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111