23948sdkhjf

Nyt forslag vil stramme reglerne for stilladsreklamer: - Det vilde vesten

Et forslag fra teknik- og miljøforvaltningen vil stramme reglerne for stilladsreklamer i København, som ifølge teknik- og miljøborgmester i dag er det vilde vesten

De store og fyldige stilladsreklamer skal væk fra de historiske bymiljøer.

I hvert fald hvis det står det teknik- og miljøborgmester i København, Line Barfod (EL), der stemmer for en stramning af reglerne for ophængning af store reklamebannere på stilladser.

På kulturhistoriske pladser og strækninger såsom Gråbrødre Torv, Kongens Nytorv og i Nyhavn skal stilladsreklamer sågar være helt forbudt.

- Vi forsøgte at lave nogle nye regler sidste år, men byen er stadigvæk plastret til med kæmpe reklamebannere, så vi er nødt til at gøre mere, siger Line Barfoed i en pressemeddelelse fra Ritzau.

Der sættes alt for mange reklamebannere op på stilladser uden kommunens tilladelse, men det kan en stramning og en forenkling af de nuværende regler lave om på, mener teknik- og miljøborgmesteren.

- Jeg håber, at de nye retningslinjer og det øgede tilsyn kan føre til, at vi kan få styr på det her område, så de bannere, der bliver hængt op, rent faktisk har fået tilladelse, og omfanget bliver mere begrænset, tilføjer hun.

I de nuværende retningslinjer må reklamen fylde 40 pct. af et stilladsareal, mens de resterende 60 pct. skal være en såkaldt fotostat, der afbilleder bygningen bagved stilladset eller viser den kommende bygning.

Det krav foreslår forvaltningen at erstatte med vejledende maksimumstørrelser for reklamer, som byrummene kan bære.

Derudover skal stramningen også inkludere et gebyr på ophængning af reklamer, så det fremover kommer til at koste cirka 6 kr. per kvm hver dag. Det vil sige, at en stilladsreklame på 200 kvm kommer til at koste omkring 1200 kr. i døgnet.

- Lige nu er vores byrum det vilde vesten. Grunden til, at så mange ønsker at hænge bannere op på stilladserne er jo, at det er en rigtig god forretning. Jeg synes kun, det er rimeligt, at kommunen tager et gebyr, så vi får flere muskler til at sikre, at de regler, der gælder på området, også bliver overholdt, lyder det fra Line Barfoed.

Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til de nye retningslinjer på mødet d. 27. maj.

Det foreslår forvaltningen præcist

  • På pladser og strækninger med særlig kulturel værdi skal gælde et forbud mod reklamer på stillads. Det foreslås at gælde på Slotsholmen, Amagertorv, Højbro Plads, Gråbrødre Torv, Kongens Nytorv, Nyhavn, Nytorv, Gammeltorv og langs Christianshavns Kanal, jf. bilag 3. Forvaltningen vil hvert år evaluere og evt. ændre i de reklamefri zoner. Teknik- og Miljøudvalget vil samtidig blive orienteret herom, hvis der ændres i zonerne.
  • Den gældende retningslinje om 40 procent reklameflade af stilladsarealet foreslås erstattet af vejledende maksimumstørrelser for reklamer, som byrummene kan bære, dvs. mellem 60-120 kvm i de særlige kulturmiljøer, op til 250 kvm uden for de særlige kulturmiljøer og op til 350 kvm ved de større indfaldsveje. Forvaltningen foretager konkrete vurderinger under hensyntagen til lokationen mv. Den gældende retningslinje kan give anledning til reklamer, som er større end tilsigtet, jf. bilag 4, som viser et eksempel, hvor ansøger har beregnet reklamefladen ud fra et stillads, der går til tagryggen og omkring et hjørne. Bilag 5 illustrerer forskellen i størrelsen på reklamer, opgjort som 40 procent af stilladsarealet, og reklamer, opgjort efter forvaltningens forslag om vejledende maksimumsstørrelser.
  • Det gældende krav om fotostat på inddækkede stilladser i hele byen foreslås indskrænket til områder i byen, som er udpeget som værdifulde kulturmiljøer i den gældende kommuneplan, jf. bilag 6. Værdifulde kulturmiljøer er miljøer, der illustrerer et tema, en tidsepoke eller en udvikling, der har fundet sted, hvorfor miljøerne i særlig grad skal beskyttes.
  • Stilladsreklamer kan som udgangspunktet ikke godkendes i uheldsbelastede kryds, jf. bilag 7. De kryds, som vurderes at være uheldsbelastede, opdateres årligt i forbindelse med Mobilitetsredegørelsen.
  • I tråd med hidtidig praksis, gives der som udgangspunkt ikke tilladelse til reklame på byggepladshegn, containere mv. af hensyn til de trafikale forhold og trafiksikkerhed.

Kilde: Teknik- og Miljøforvaltningen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156