23948sdkhjf

SikkerhedsBranchen: Vores branche spiller også en vigtig rolle i arbejdet med at styrke det danske beredskab

Beredskab er et af tidens vel nok hotteste ord. Aldrig har der været så meget fokus på, hvordan vi kan sikre os, så vi er modstandsdygtige dén dag, en krise rammer. Alle danskere har fået tilsendt en pjece (ironisk nok digitalt), der informerer om, hvad vi skal have af fornødenheder i husstanden for at kunne klare os i minimum tre døgn. Vi har sågar fået et ministerium for samfundssikkerhed og beredskab og en minister, der vist også har fået nok at se til på dén post. Det er alt sammen skridt i den rigtige retning, men vi tror på, at alle i samfundet bør bidrage, hvis vi skal styrke det danske beredskab.

Beredskabsråd skal samle aktører

De store tanker og drøftelser om beredskab bør ikke kun være forbeholdt staten og de offentlige myndigheder. SikkerhedsBranchen har nemlig også en stor andel i at sikre samfundets robusthed, og hver dag bidrager vores medlemmer til landets beredskab i form af rådgivning, risikoanalyse, brandsikring, kriminalitetsbekæmpelse, tv-overvågning, sikring af kritisk infrastruktur, vagt og meget mere. 

Det betyder ganske enkelt, at vi sidder inde med en masse know how – og den skal vi naturligvis dele med andre. Vi tror på, at én af måderne hvorpå vi kan dele den viden, er ved at samle private organisationer, myndigheder og civilsamfundet i et beredskabsråd. Derfor opfordrer vi regeringen/Folketinget til at nedsætte sådan et råd – en opfordring som vi også er kommet med til partiernes beredskabs- og forsvarsordførere på de møder, SikkerhedsBranchen har holdt med dem hen over sensommeren og efteråret.

Minister vil drøfte forslag

Derudover har vi været til foretræde for forsvarsudvalget, hvor vi leverede samme budskab. Ministeren for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen har ved den lejlighed kommenteret SikkerhedsBranchens materiale fra dette oplæg, og har gjort det klart for forsvarsudvalget, at han noterer sig ”forslaget om et beredskabsråd som en mulighed for at styrke inddragelsen af private aktører, og jeg ser frem til at drøfte dette forslag og andre muligheder for at styrke samarbejdet med og inddragelsen af civilsamfundet med partierne i forligskredsen.”

Vi har gjort det før

SikkerhedsBranchen håber naturligvis, at ministeren og de øvrige politikere husker på vores budskab, når de sidder ved forhandlingsbordet. De bør som minimum samle alle gode kræfter, der kan og vil bidrage – det nytter nemlig ikke noget, at vi alle løber i hver vores retning. Vi må vide, hvad vi hver især kan og er gode til. Et konkret eksempel, hvor vi som branche tidligere har bidraget er under corona-pandemien, hvor en stor del af branchens vagter var i spil og bidrog til at løse forskellige samfundsopgaver i en kompliceret og hidtil uset situation. De erfaringer vi gjorde os dengang, skal vi tage med videre.

FAKTA: HVAD ER SIKKERHEDSBRANCHEN?

SikkerhedsBranchen er en brancheforening med ca. 260 medlemmer, der arbejder professionelt med sikring og sikkerhed. Vores medlemmer repræsenterer alle former for sikring – lige fra vagt, elektronisk og mekanisk sikring til brandsikring, terrorsikring og sikringsrådgivning. Vi samarbejder allerede med offentlige myndigheder som for eksempel politiet og kommunerne i vores forum for slutbrugere - kaldet Brugergruppen. Vores medlemmer har mulighed for at yde indflydelse på egen branche blandt andet ved at deltage i et af SikkerhedsBranchen 17 udvalg, der er med til at sikre den nødvendige kvalitet og et højt professionelt niveau i branchen samt fair og lige vilkår for alle.

Artiklen er en del af temaet Brand & Sikkerhed.

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156