23948sdkhjf

Fra 30 til otte dage: Kommune vil betale bygge- og anlægsbranchen hurtigere

Ballerup Kommune har valgt at fremrykke betalingsfristen af fakturaer til byggevirksomheder, der har udført opgaver i kommen. Det vækker stor glæde hos Dansk Industri, hvor tiltaget længe har været efterspurgt

Med en ambition om at styrke erhvervslivets kår har Ballerup Kommune valgt at fremrykke betalingsfristen fra 30 til 8 dage til leverandører indenfor bygge- og anlægsbranchen.

Det skal gavne særligt små og mellemstore virksomheder og leverandørers likviditet, og tiltaget er sket efter en løbende dialog med Dansk Industri.

- Ballerup er en stor erhvervskommune, og det er væsentligt for os at lytte til virksomhedernes behov, siger Ballerup Kommunes borgmester, Jesper Würtzen, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer:

- Vi er blevet opmærksomme på, hvor stor betydning det har for bygge- og anlægsbranchen, at vi betaler vores fakturaer til dem hurtigere end de 30 dage.

Hos Dansk Industri priser man tiltaget velkommen.

Hurtigere udbetaling efter udførte opgaver har nemlig været stærkt efterspurgt i byggebranchen, fortæller Mads Raaschou.

Han er bestyrelsesleder i DI Byggeri Hovedstaden og er glad for, at Ballerup Kommune er kommet ønsket i møde.

- Det har rigtig stor betydning for byggevirksomhedernes likviditet. Så jeg vil gerne kvittere for, at Ballerup Kommune betaler byggevirksomhederne hurtigere, og jeg håber, at det er første skridt hen mod, at straksbetaling bliver endnu mere udbredt, når virksomheder udfører opgaver for en kommune, siger Mads Raaschou i pressemeddelelsen.

De nye betalingsfrister træder i kraft hurtigst muligt inden sommerferien, lyder det fra Ballerup Kommune.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094