23948sdkhjf

Ser I med, entreprenører? Minister afsætter 140 millioner kroner til levende bymidter

Erhvervsministeriet skal fordele 140 mio. kr., som skal hjælpe levende og bæredygtige bymidter på vej i små og mellemstore danske byer i 2024 og 2025

Stigende urbanisering og øget onlinehandel har igennem en årrække været stærkt medvirkende til, at en række række små og mellemstore danske byer lider en langsom kvælningsdød.

Men det skal et nyt politisk tiltag i bedste fald lave om på.

Erhvervsministeriet vil nemlig give de trængte danske bymidter et kunstigt åndedræt i form af 140 mio. kr., som skal være med til at skabe levende og bæredygtige miljøer i danske yderområder.

- Danmark må ikke knække over. Her spiller en bymidte med liv, butikker og lokalt fællesskab en afgørende rolle. Derfor tager vi nu fat på at få skabt mere udvikling i bymidterne i vores landdistrikter, siger Erhvervsminister Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Dommersagkyndig bliver udvalgsformand

Han har udpeget et indstillingsudvalg bestående af 15 personer, som skal finde projekter rundt om i landet, som kan  udvikle bymidter. Det skal have til formål at skabe lokale rammer, der gør, 'at man har lyst til og mulighed for at købe drømmehuset, starte forretning og skabe sig et liv,' som erhvervsministeren formulerer det.

Morten Bødskov bakkes op af Minister for byer og landdistrikter, Morten Dahlin (V).

- Et Danmark i balance kræver de bedste forudsætninger for liv og vækst i alle dele af landet. Initiativet for bæredygtig byudvikling er et solidt skridt i arbejdet for at udvikle vores bymidter, siger Morten Dahlin.

Det 15 personers store udvalg består af folk fra kommunalbestyrelser og erhvervslivet, som på hver sin vis har interesser og kompetencer, når det kommer til levende bymiljøer. 

Og her er John Wagner blevet udpeget som formand. Han er tidligere direktør for De Samvirkende Købmænd, mens han i dag er sagkyndig dommer ved Sø- og Handelsretten. 

Han ser frem til opgaven og klar til at kæmpe kampen mod butiksdød og tomme bymidter.

- Her er en ekstraordinær indsats nødvendig for at udvikle en levende og bæredygtig bymidte. Det nye initiativ kommer helt klart til at gøre en mærkbar forskel i kraft af de erfaringer, som indhøstes, og de modeller, som udvikles til gavn for alle, siger John Wagner.

Indstillingsudvalget vil fordele de 140 mio. kr. til forskellige projekter i løbet af 2024 og 2025, og her ventes støttede projekter at løbe frem mod 2029.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078