23948sdkhjf

- På fuldt blus fra dag ét: CG Jensen lander "teknisk udfordrende" opgave

CG Jensen lander opgave på Ørsteds nye anlæg ved Avedøreværket, der bliver et af de første af sin slags i Danmark

- Vi er netop gået i jorden, og vi er startet på fuldt blus fra dag ét.

Sådan siger Jens Bastrup, divisionschef i CG Jensens division Byggeri, om den opgave, entreprenørselskabet netop er gået i gang med at opføre for Ørsted.

CG Jensen leverer således beton- og stålentreprisen til energiselskabets nye CO2 fangstanlæg, som etableres ved Avedøreværket syd for København.

- Det er en anlægstung byggeriopgave, der ligger perfekt til CG Jensen, da vi kan bringe stort set alle vores egenproduktionsenheder i spil – fra byggeri, stål og beton til ramning, jord, kloak & forsyning, fortæller Jens Bastrup også.

Teknisk udfordrende

Entreprenørselskabet skal som en del af opgaven opføre to relativt komplekse bygninger bestående af stål og beton samt en række omkringliggende betonfundamentplader.

Endelig skal medarbejderne opføre flere tværgående rørbroer, der skal være med til at transportere CO2’en, når den efter en række processer bliver omsat til flydende form.

- Det er en teknisk udfordrende opgave, hvor vi blandt andet skal støbe kraftige konstruktioner i stor højde, og undervejs skal eksterne aktører ind med en del procesudstyr, inden vi kan lukke bygningerne, siger Jens Bastrup og tilføjer:

- Vi har heldigvis haft mulighed for at præge projektet i en tidlig fase sammen med bygherrens rådgiver, hvor vi har udviklet et mere produktionsvenligt design, der skal eliminere risici og give bygherren Ørsted en større sikkerhed i forhold til tidsplanen.

Pilotere på flyveaske

Nu venter en anderledes opgave.

- Det er tungt ingeniørarbejde, og det ligner ikke almindelige bygningsarbejder. Herudover skal vi pilotere på flyveaske, men heldigvis har vi medarbejdere, der har erfaring med den type opgaver, fortæller Jens Bastrup.

CG Jensens arbejder skal efter planen afleveres primo maj 2025.

Ørsted er også i gang med at etablere et CO2-fangstanlæg på Asnæsværket i Kalundborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141