23948sdkhjf

For anden gang i Danmark: Ny type infrastruktur sendt i udbud

Vejdirektoratet har hentet inspiration og viden fra USA til et nyt anlæg, der bytter om på kørselsretningerne for at gøre det lettere at komme til og fra motorvejen

Trængsel og kø er et kendt problem for trafikanterne ved tilslutningsanlæg 61 ved Taulovmotorvejen. I myldretiden opstår der trængsel i to rundkørsler, der leder trafikken til og fra Taulovmotorvejen - med kø på både motorvejens frakørselsramper og vejen væk fra motorvejen til følge.

Det skal en ny type trafikanlæg nu gøre noget ved.

Tilslutningsanlægget skal ombygges til et såkaldt dynamisk ruderanlæg, hvor der byttes om på kørselsretningerne for at sikre konfliktfri venstresving ned mod motorvejen og samtidig skabe bedre plads til trafikanterne i alle retninger. Der skal helt konkret gøre det lettere at komme til og fra motorvejen.

- I Danmark har vi indtil videre blot et enkelt dynamisk ruderanlæg ved Odense, og anlægget ved Taulov bliver det andet i landet, siger Ditte Bøgh Asaa, projektleder i Vejdirektoratet, i en pressemeddelelse.

- Så det er en meget spændende opgave, vi netop har sendt i udbud, og vi håber naturligvis, at mange entreprenører har lyst til at byde på opgaven, fortsætter hun.

Kontraktværdien forventes at blive mellem 50 og 70 mio. kr. Den anslåede værdi er udtryk for et skøn, fremgår det af Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Et dynamisk ruderanlæg kendes fra særligt USA, hvorfra Vejdirektoratet har hentet inspiration og viden.

Anlægsarbejdet forventes at gå i gang i april 2024 og udføres frem til udgangen af 2025.

Projektet udføres i samarbejde med Fredericia Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11