23948sdkhjf

Så store bliver Novo Nordisk fynske fabrikker: Byggeriet vil tage 11 år

Bygge- og anlægsarbejdet på medicinalkoncernens nye anlæg i Tietgenbyen i Odense kommer til at strække sig over en 11-årig periode

Novo Nordisk fremlagde onsdag et overskud i den helt store ende på 84 mia. kr., og medicinalkoncernens nye byggeri i Odense bliver også blandt de helt store.

Står det til Novo Nordisk, bliver byggeriet omkring 154.000 etagemeter, viser en aktindsigt, som TV 2 Fyn har fået i korrespondancen mellem Odense Kommune og Novo Nordisk. Hermed står det også klart, at der bliver tale om flere fabrikker.

Tidligere i forløbet var det planen, at første spadestik skulle være taget i januar 2024. Nu arbejdes der ifølge TV2 Fyn på at markere det første spadestik inden sommerferien 2024.

11 års arbejde

Byggeriet skal opføres på et cirka 81 ha projektområde, som er en del af erhvervsområdet Tietgenbyen Nord i Odense. Det fremgår af dagsordenen for næste møde i Klima- og Miljøudvalget i Odense Kommune. 

Og bliver alle udvidelsesscenarierne for kæmpeprojektet realiseret, vil bygge- og anlægsarbejdet foregå i etaper over en 11-årige periode – altså inden 2035.

Selve bygge- og anlægsfasen for hver af de nye faciliteter varer dog kun cirka to år. Dermed er der lagt op til begrænsede perioder med større bygge- og anlægsaktivitet.

Den præcise plan ligger endnu ikke fast.

Starter med pakkeri 

Mere konkret skal der etableres det, som betegnes som ”hjælpeprocesser” til Novo Nordisks egentlige farmaceutiske produktion, som foregår andre steder. 

De fremtidige aktiviteter på arealet kan omfatte faciliteter for samling af komponenter til penne, pakning af færdige produkter, plaststøbning af komponenter til penne, tabletproduktion eller andre lignende hjælpefunktioner for produktion af lægemidler.

I første omgang skal der opføres en facilitet for pakning af færdige produkter med tilhørende forsyningssystemer samt administration og øvrige supportfunktioner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125