23948sdkhjf

De går med planer om nyt stadion og ny arena i Aalborg

Nu er der sat navne på de aktører, der gennem længere tid har arbejdet på en omfattende vision, som skal løfte Aalborg inden for idræt og kulturområdet

I næsten et år har otte aktører arbejdet med visioner om at opføre et nyt fodboldstadion og en ny håndbold- og koncertarena i Aalborg foruden at modernisere Aalborg Kongres & Kultur Center.

I sidste uge blev sløret løftet for en del af planerne, men dengang var det ukendt, hvem der mere præcist stod bag. Det er der lavet om på nu. 

I en pressemeddelelse bliver der således sat navne på. Der er her tale om ErhvervNorddanmark, AaB, DBU, Aalborg Håndbold, Aalborg Pirates, SIFA, Spar Nord Arena– Aalborg Væddeløbsbane og Aalborg Kongres & Kultur Center. 

Visionen går overordnet på, at Aalborg som regional hovedstad skal kunne løfte værtskabet for internationale sportsbegivenheder inden for alle store sportsgrene, ligesom Aalborg skal kunne afvikle koncerter og messer i stor skala. 

Det fortæller formand Rasmus Haugaard fra ErhvervNorddanmark.

Ikke plads nok i dag

Han oplyser, at det ikke er muligt i tilstrækkelig grad at udbygge de eksisterende faciliteter ved Aalborg Stadion, Gigantium eller Aalborg Kongres & Kultur Center. 

I visionen lægges der således op til, at Spar Nord Arena – Aalborg Væddeløbsbane flyttes uden for centrum, så arealerne på og ved travbanen kan anvendes til etablering af et nyt fodboldstadion med en kapacitet på op mod 30.000 tilskuere. 

- Foruden at være hjemmebane for AaB vil det nye stadion kunne trække landskampe på alle niveauer til Aalborg – og byen vil kunne afvikle storskalakoncerter, siger Rasmus Haugaard.

Når det kommer til håndboldarenaen, så er visionen en overdækket arena med kapacitet til minimum 12.000 tilskuere som fremtidig hjemmebane for Aalborg Håndbold og som multiarena til indendørs koncerter. 

- Vi har de seneste år manifesteret os blandt Europas absolutte top inden for håndbold, og for os vil det være en drøm, der bliver til virkelighed, når vi vil kunne afvikle vores hjemmekampe i en arena med topmoderne faciliteter, der som minimum svarer til det, vi møder hos vores modstandere, siger direktør i Aalborg Håndbold, Jan Larsen. 

På vegne af bestyrelsen i AaB A/S, siger Niels David Nielsen:

- For AaB’s vedkommende er vores ambitioner for fremtiden store og intakte. I den sammenhæng er planerne om i en samlet løsning at opføre et nyt og tidssvarende stadion vigtig for vores udvikling som klub, som by og som region. 

Når det kommer til Aalborg Kongres & Kultur Center, er ambitionerne at modernisere og opgradere den eksisterende bygningsmasse ved Kildeparken - herunder med yderligere messe- og koncertfaciliteter på enten travbanen eller den frigjorte stadiongrund.

- En storby som Aalborg fortjener et sted at kunne præsentere de helt store, internationale koncertnavne og sportsbegivenheder. Erhvervslivet i Nordjylland fortjener også de rigtige rammer til at afvikle store erhvervsmesser, siger direktør i Aalborg Kongres & Kultur Center, Nicolaj Holm. 

Salg af grunde og kapitalbidrag

Når det kommer til økonomien i visionen, lyder det i pressemeddelelsen, at samtlige berørte arealer og bygninger er ejet af Aalborg Kommune, og at "den fornødne finansiering til gennemførelse af byggerierne i visionen skal komme ved salg af byggegrunde på travbanen og ved Aalborg Kongres & Kultur Center samt kapitalbidrag fra de direkte interessenter i de pågældende anlæg".

Ligeledes lyder det, at visionen er blevet præsenteret for borgmester Lasse Frimand Jensen (S) og rådmændene for de berørte forvaltninger. Det gælder Jan Nymark Rose Thaysen (V) fra By og Land og Jes Lunde (R) fra Sundhed og Kultur. 

Lasse Frimand Jensen kalder det en "rigtig flot vision". 

- Det er helt vildt spændende både som borgmester og som borger, der elsker store sports- og kulturoplevelser. Hvis det her lykkes, vil det være med til, at vi også i fremtiden er på landkortet som en ambitiøs elitesports- og kulturkommune, siger han. 

Han fortæller videre, at Aalborg Kommune tilbyder at være tovholder i undersøgelsesfasen, da der i byrådet  er "opbakning til at afdække, hvad der skal til, for at projektet kan realiseres". 

Ifølge Jes Lunde (R) fra Sundhed og Kultur skal der være høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed og arkitektur.

Og Jan Nymark Rose Thaysen ønsker også, at kommunen går med ind i projektet:

- Jeg kan se et stort bystrategisk perspektiv i visionen, og derfor skal kommunen gå konstruktivt ind i projektet og belyse de store muligheder og udfordringer, hvad enten det gælder infrastruktur, klima eller andet. Der er et stort arbejde forude, hvor vi skal finde ud af, hvordan det i sidste ende kan realiseres, men det vil være en kæmpe gevinst for byen og dens gæster, herunder både idrætsudøvere, fans på tribunerne, kulturlivet, sponsorer, konferencegæster og byens borgere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158