23948sdkhjf

WSP tager teten på udvikling af havn

Klimatilpasning af de forskellige udviklingsområder på den gamle industrihavn i Struer ske uafhængigt af hinanden

Kultur, natur, beboelse og nye erhverv skal erstatte den gamle erhvervshavnen i Struer. Og når byudviklingen i limfjordsbyen nu skal tænkes sammen med klimatilpasning og infrastruktur, får WSP en vigtig rolle. 

Firmaet er valgt som rådgiver på en ny klimastrategi og infrastrukturplan i samarbejde med rådgivervirksomheden Realise Danmark. Kombinationen af de to felter skal sikre, at havnen og den ny bydel, der er navngivet ”Stævnen”, kan håndtere klimaforandringerne og sikre en velfungerende infrastruktur.

- Det kræver et bredt samarbejde og involvering, og vi kommer til at have en adaptiv tilgang, hvor man kan fokusere på de enkelte delområder, siger Peter Bassø Duus, der er chefrådgiver i WSP Danmark, i en pressemeddelelse.

I Struer skal klimatilpasning af de forskellige udviklingsområder på Stævnen dog ske uafhængigt af hinanden, så man ikke behøver at klimatilpasse hele havneområdet på én gang, men kan tage det i etaper i takt med behovet for udviklingen af området. 

Stævnen i Struer

En ny bydel døbt "Stævnen"skal over de kommende år vokse frem på et tidligere industriområde på Struer Havn.

Navnet er inspireret af områdets fysiske form, der, som stævnen på et skib, skyder sig ud i Limfjorden. 

Planen er, at hele området skal udvikle sig til en levende bydel, som kobler sig på Struer midtby. Det er en langsigtet transformation af det tidligere erhvervsområde på Struer Havn, der har sit afsæt i udviklingsplanen ”Byen til Fjorden – Udviklingsplan for Struer Havn”. 

Hvis alt går efter planen, vil spaden til de første nye bygninger i bydelen kunne sættes i jorden i løbet af 2025.

Kilde: Struer Kommune

Dette gælder også infrastrukturen, som skal kunne udvikles over tid. Det er princippet bag den adaptive strategi.

Mange hensyn

I Struer er der også nogle bestemte hensyn at tage i udviklingen af havneområdet. 

Der er et ønske om at styrke by-havn forbindelsen - mellem de historiske bygninger startende med kirken i Struer ud til de gamle bygninger på havnen, som i dag blandt andet huser maritime kultur- og fritidsaktiviteter samt et voksende erhverv knyttet til lystbådsejlads. Dette kaldes ”Kulturforbindelsen”. 

Den grønne natur inviteres også ind i den ny bydel i form af "Den grønne struktur” som omkranser hele området ligesom det skal være muligt at gå langs vandet på den ”Blå promenade” hele vejen fra Stævnen til marinaområdet i lystbådehavnen.

- Vi har et stort ønske om at fremme naturbaserede løsninger i klimatilpasningen, som ud over deres funktion i forhold til at kontrollere vandet også styrker biodiversiteten og de rekreative værdier. I det hele taget skal klimatilpasning og infrastruktur flettes sammen med byudviklingen, så ønskerne til den ny bydel og sammenhængen med bymidten imødekommes bedst muligt, fortæller Peter Bassø Duus.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141