23948sdkhjf

NCC har eksperimenteret med skolebyggeri: Den er bygget i "evigt tørvejr"

Nordøstamager Skole på Holmbladsgade i København har været et helt særligt byggeri, som er opført under en stor stormsikker overdækning

Der er allerede fuld gang i undervisningen på nye skole, som blev indviet den 15. september.

Byggeriet af Nordøstamager Skole har også været 'i fuld gang' - men er nu afsluttet. Og ifølge Lars Bleg Jensen, der er senior projektchef i NCC Building Danmark, så har det været et helt særligt byggeri.

- Det er altid spændende at bygge skoler, men her har vi eksperimenteret med en anden måde at bygge på. Skolen er nemlig opført under telt, så vi har bygget i evigt tørvejr, siger projektchefen i en pressemeddelelse.

Nordøstamager Skole er nemlig opført under en stor stormsikker overdækning. Derfor har håndværkerne altid arbejdet i tørvejr, og det giver mange muligheder i byggeprocessen.

Normalt bygger man et råhus helt færdigt og lukker det med tag og facade, før man går i gang med apteringen. Men bygger man under tag, kan det indvendige arbejde gå i gang nedefra, mens der stadig bliver bygget opad på råhuset.

Malerne har derfor været i fuld gang i kælderen, mens de sidste dæk over 3. sal var ved at blive lagt. Også tømrerarbejdet på skolens idrætshal er sat i gang på et langt tidligere tidspunkt i processen, end man ville gøre på et traditionelt udendørs byggeri.

Udover NCC er holdet bag opgaven arkitektselskaberne Christensen og Co, Kjaer & Richter og Insitu Arkitekter. Derudover har Lyngkilde været rådgivende ingeniør, mens 1:1 Landskab var landskabsarkitekt på projektet.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091