23948sdkhjf

Holbæk-entreprenør vinder skolerenovering med mulighed for mere

Renoveringens entreprisesum ligger omkring 44 mio. kr.

Kommunalbestyrelsen i Sorø Kommune har nu sat navn på vinderen af en svanemærket totalrenovering af Holbergskolens Bygning G i Dianalund på Sydvestsjælland. Opgaven tilfalder Kabi Entreprise fra Holbæk, der udfører opgaven med Mangor & Nagel som rådgiver.

- Kabi Entreprise har god erfaring med renoveringen af skoler og daginstitutioner samt totalentrepriser, hvilket også har været et af udbudskriterierne, fortæller Jan Holme Thomassen, projektleder i Sorø Kommune, i en pressemeddelelse.

Bygningen skal efter planen huse 3.-5. klasses elever samt skolekøkken, og formand for Børn og Undervisningsudvalget, Jakob Spliid, ser frem til, at renoveringsarbejdet bliver sat i gang:

Bygherrerådgiver JJW Arkitekter har hjulpet med udarbejdelsen af tilbudsmaterialet til den svanemærkede totalrenovering i samarbejde med byggeriets øvrige interessenter, skole og forældrebestyrelse.

Renovering har ifølge Projektagenten en anslået entreprisesum på 44 mio. kr.

Renovering med svanemærke

Holbergskolens Bygning G på 1560 kvm er opført i 1982 og har et stort behov for renovering, modernisering og genopretning. Udvendigt skal bygningens tag renoveres og efterisoleres, og der bliver monteret nye facadepartier, mens både vægge, lofter og gulve skal renoveres i klasselokalerne.

Et centralt fokus er modernisering og inddragelse af fællesarealer, så de blandt andet kan anvendes i undervisningen. Her bliver der etableret ovenlys for at sikre et meget bedre lysindfald på de nuværende fællesarealer.

Den svanemærkede renovering sikrer miljøsanering og stiller krav til de materialer, der anvendes, ligesom der også er skærpede krav til og krav om dokumentation i forhold til indeklima og energiforbrug efter renoveringen.

Mulighed for mere

Samtidig med, at der blev indgået aftale om at starte renoveringen af Holbergskolens Bygning G, vedtog kommunalbestyrelsen, at der ved udgangen af året tages politisk stilling til, om også skal sættes en svanemærket renovering af Bygning F i gang. Det indgår som en option i den indgåede aftale.

Bygning F er en ét-etagers bygning er opført i 1979, har et areal på 1178 kvm og forventes at beholde indretning som faglokalebygning i en renoveret udgave.

Men først gælder det Bygning G. Arbejdet ventes at blive sat i gang efter sommerferien med sanering og nedrivning, og det forventes, at den nyrenoverede skolebuning kan tages i brug umiddelbart efter sommerferien 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141