23948sdkhjf

Licitationen mener: Spids pennen og regn på opgaver som giver penge i kassen

Flere virksomheder i bygge- og anlægsbranchen oplever, at både likviditeten og bundlinjen er under pres. Bundlinjen følger simpelthen ikke med omsætningen. Samtidig truer dårlige likviditetsforhold med at fjerne hele grundlaget at kunne drive virksomhed. Det kan få virksomheder til at kaste sig ud i opgaver, som synes lukrative, men som ikke matcher virksomhedens spidskompetencer.

At forsøge at forbedre likviditeten ved at jagte hurtig omsætning, er imidlertid som at tisse i bukserne i frostvejr. Men, det er naturligvis fristende og svært at sige nej, når opdragsgiverne henvender sig og beder om en pris på en given opgave. Så spidser man da pennen og får regnet et tilbud. Gerne hurtigt, for det kræver bygherren jo. Måske skulle man i stedet lige have sovet på det og regnet på opgaven en gang til. Især hvis det er en opgave, som ligger uden for virksomhedens spidskompetencer og som måske skal udføres for en bygherre, som man ikke har arbejdet for før og med virksomheder, som man heller ikke har arbejdet sammen med før.

Her i avisen i går fortalte Per Vedel Brøndsted, adm. direktør og medejer af jordentreprenøren Gravmand A/S, blandt andet, at det også er en ledelseskompetence at kunne sige nej tak. Det er et rigtig godt udgangspunkt i forhold til at risikovurdere alt lige fra en enkelt opgave til et helt aktivitetsområde.

Pointen er, at skal man gøre bygherren tilfreds og samtidig tjene penge på opgaven, så skal man have styr på alle detaljer fra starten. Med mindre altså, at risikovurderingen mere ligner russisk roulette end fornuftigt købmandskab.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156