23948sdkhjf

Licitationen mener: Dårlige betalere kører virksomheder i sænk

Man kan godt undre sig over, at veldrevne virksomheder med pæn omsætning og opgaver i ordrebogen pludselig smider håndklædet i ringen og drejer nøglen om. Ofte sker det i forbindelse med en lidt større og længerevarende opgave, hvor der pludselig opstår problemer med likviditeten og betalingsevnen.

Det kan virke pudsigt, at en virksomhed i god gænge kan smide det hele på gulvet på en enkelt opgave. Men, sådan er virkeligheden for en hel del virksomheder i byggeriet, hvor mange opgaver populært sagt gennemføres fra hånden til munden. Får man ikke hentet pengene hjem fra den foregående opgave, så er der ikke penge til at gennemføre den næste opgave, hvor der skal stilles garantier, købes materialer og måske hyres flere folk. Det er et uhyre skrøbeligt fundament at drive virksomhed på. Særligt i en branche, hvor indtjeningsmarginalerne er små og hvor risikoen for at pådrage sig ansvar, som belaster økonomien, er skyhøj.

Mange af de virksomheder, som ender i den ulykkelige situation, fortæller, at det især er tab på samarbejdspartnere, som er i samme situation og dernæst er det manglende overblik og styring af byggeopgaverne som kører det hele i sænk.

Kombineret med benhård priskonkurrence og en alt for optimistisk risikovurdering af såvel opgaverne som samarbejdspartnere, så vil der desværre nok være flere, som må lukke deres livsværk i de kommende måneder.

Artiklen er en del af temaet Lederen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109