23948sdkhjf

Kæmpe ordre krævede ny tilbygning: – Måske et tilbud vi kun får én gang i livet

Bare tre kilometer fra Kenneth Jensens værksted finder man Lumby Mølle, der i øjeblikket maler helt af helved’ til. Siden oktober har vingerne nemlig befundet sig hos den fynske tømrermester, der har fået til opgave at bygge nye, og det er en opgave, der har krævet både grundige overvejelser og en helt ny tilbygning til værkstedet lidt nord for Odense.

– Jeg skulle jo lige have vejet og vurderet, hvad vores muligheder var for at huse en ordre af den størrelse, og om vi skulle bygge til for at gøre det – det skulle vi alt sammen have vendt internt i firmaet, inden vi trykkede go, fortæller Kenneth Jensen, der siden 2018 har drevet Tømrerfirmaet Finn Jensen Aps.

Et års forberedelse

Og der blev ikke færre ting at tage stilling til, da tømrermesteren først takkede ja til ordren på nye vinger til den mere end 200 år gamle mølle. Derfor er store dele af Kenneth Jensens 2022 gået med planlægning og forberedende øvelser til det arbejde, han og det fire mand store hold for alvor tog hul på lige før jul.

– Efter vi landede aftalen, skulle vi blandt andet vente på, at træet tørrede, og så har vi skullet lave den nye tilbygning og have sat i scene, hvordan det hele skulle fungere med nedtagning af de gamle vinger, transport til værkstedet og transport og montering af de ny vinger, forklarer tømrermesteren.

I slutningen af september blev de gamle vinger afmonteret og fragtet til den nye tilbygning, der med sine godt 25 meter i længden er som skabt til det omkring 23 meters vingefang. Overfor Fyens Stiftstidende, der har lagt vejen forbi værkstedet, afslører tømrermesteren dog, at det var lidt af et puslespil at få vingerne helt i hus.

– Vi blev nødt til at vente med at sætte gavlen op. Så først er vingerne blevet bragt ind og derefter har vi lukket til med endevæggen. Når vingerne skal ud, er det samme manøvre, fortæller han til avisen.

En tredjedel af en årsomsætning

Kenneth Jensen forventer, at der går et lille halvt års tid, før gavlen igen skal åbnes, og de nye vinger kan sendes afsted. Inden da skal vingerne tilpasses og forarbejdes – den del af processen, man i øjeblikket er i gang med på værkstedet – og derefter skal de males i samme røde farve, som de gamle.

– Og mens den proces står på, skal vi ind og have lavet klapper, der er de stykker, der sidder på vingerne, og som kan drejes, så de fanger vinden, forklarer Kenneth Jensen.

Målet er vinger, der er en stort set tro kopi af de gamle, som derfor er gode at have ved hånden, og holdet har desuden allieret sig med både en arkitekt og en erfaren møllebygger, der sikrer den rette ekspertise i opgaveløsningen. For selvom tømrerfirmaet før har lavet arbejder på møllen, lægger mesteren ikke skjul på, at der er tale om en atypisk opgave.

– Størstedelen af vores kunder er privatkunder, og det er især reparationer, renoveringer og mindre værkstedsarbejder, vi beskæftiger os med, fortæller han.

Der er altså ikke kun på værkstedet men også i ordrebogen, møllevingerne fylder mere end den gennemsnitlige opgave for Kenneth Jensen og holdet, og han anslår, at projektet kommer til at stå for en tredjedel af en årsomsætning i virksomheden. At det har krævet en tilbygning at realisere, ser han ingen grund til at begræde.

– Selvfølgelig har vi puttet penge i en udvidelse, men den kan vi jo også bruge i andre henseender bagefter, lyder det derimod.

Spoler vi tilbage til de overvejelser, Kenneth Jensen gjorde sig, før han endte med at takke ja til den ekstraordinære ordre, var det dog langt mindre forretningsstrategiske hensyn, der endte med at vægte tungest.

– Sådan en opgave er måske et tilbud, vi kun får én gang i livet, og vi ville nok ende med at ærgre os gule og grønne, hvis vi havde sagt nej.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204