23948sdkhjf

Typehus-direktør undersøger, om det er muligt at fortsætte driften

Hansen Huse kan ifølge ledelsen ikke starte ny aktivitet, da man er ved at gøre status efter en særdeles hård periode

Boligdrømmene er blevet mere end almindeligt udfordret hos mange af kunderne hos typehusfirmaet Hansen Huse. Ledelsen har - som tidligere beskrevet - sat aktiviteterne på vågeblus med opsigelser, og spørgsmål om fejl og mangler, betalinger og alt andet, håbefulde kunder står med, har i vidt omfang været ubesvaret.

Men nu er der ifølge JydskeVestkysten nyt. 

I en mail til en frustreret kunde skriver adm. direktør David A. Brandt Klug ifølge mediet:  

"Vi står desværre i den situation, at vi ikke kan sætte noget i gang på nuværende tidspunkt, da vi er ved at få gjort status. Så snart status for Hansen Huse A/S foreligger, kan vi se, om det er muligt at fortsætte driften. Vi beklager situationen".

Trods ugentlige henvendelser siden årsskiftet fra kundens side er mailen ifølge JydskeVestkysten det første svar fra Hansen Huse i mere end tre måneder. 

"Betydelig tvivl" om fortsat drift

Meldingen fra David A. Brandt Klug kommer en måneds tid efter, Hansen Huses seneste regnskab for 2021/22 landende, og her med tydelige tegn på et firma i alvorlige problemer.  

Den østjyske husbygger havde et underskud på 12 mio. kr., egenkapitalen var i minus med 3,6 mio. kr., og selskabets revisor rejser 'betydelig tvivl' om Hansen Huses mulighed for at fortsætte driften.

"Krigen har medvirket til inflation og forringede låneforhold for husbyggere, hvilket har medført opbremsning i markedet," lød det forklarende fra ledelsen, som havde reduceret aktiviteterne i Hansen Huse til et minimum.

- Fremtiden er jo altid meget svær at spå om. Der er ingen tvivl om, at byggebranchen i det hele taget er hårdt ramt, og det er vi ikke gået fri af. Men indtil videre har vi i hvert fald en fortsat drift i det omfang, som der er aktivitet til, sagde David Brandt Klug dengang blandt andet til Licitationen - Byggeriets Dagblad om forholdene.

Ny strategi

Direktøren udtrykte dog samtidig tvivl om, at typehusmarkedet får et comeback lige foreløbig. 

Derfor havde han og de to medejere af Hansen Huse, Mark Højer Hansen og Steffen Højer Hansen, besluttet at lægge strategien om.

Tankerne gik i retning af dels at satse på ejendomme til udlejning, dels byggeri af nøglefærdige huse. Og de aktiviteter skal ikke ligge i regi af Hansen Huse A/S, men i to selskaber under moderselskabet Hansen Gruppen ApS.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126