23948sdkhjf

Metroselskab vil se på ny placering af værksted: ”Prøvestenen er central for forsyningen”

En aktindsigt viser, at også myndighederne anser Prøvestenen som et centralt led i en vigtig forsyningskæde til København

Det ser ud til at metroselskabet har lyttet til klagerne fra Prøvestenens virksomheder.

I hvert fald bliver der nu igangsat en undersøgelse af, om der kan findes en løsning, så virksomhederne ikke behøver flytte for at give plads til et nyt metroværksted.

Det fremgår af en intern mailkorrespondance mellem Metroselskabet, Københavns Kommune og Trafikstyrelsen, som Lynetteholmnews' søstermedie, Fremtidens Logistik, har fået aktindsigt i.

Ifølge den oprindelige plan, ville det være nødvendigt at flytte flere af de virksomheder, der importerer råstoffer gennem Prøvestenshavnen, for at få plads til værkstedet. Dermed ville en vigtig forsyningslinje til hovedstadens byggesektor blive kappet.

I mailkorrespondancen fastholder Metroselskabet, at det er nødvendigt at anlægge værkstedet på Prøvestenen, men åbner op for, at det måske kan placeres således at virksomhederne ikke bliver berørt.

- Metroselskabet vil som en del af miljøkonsekvensvurderingen undersøge hvilke muligheder der er for at trække værkstedet længere mod vest, så anlægget ikke tager plads omkring anløbskajen, skriver en projektchef fra Metroselskabet og fortsætter:

- Derudover vil Metroselskabet undersøge hvilke muligheder der er for at indskrænke arealet til værkstedet og yderligere undersøge om det kan placeres længere mod syd oven på den nuværende jordvold.

I mailen er der også en plantegning, som viser, hvordan en mulig placering mod syd vil se ud. Det vil kræve at man nedlægger den jordvold som ses på billedet og vil medføre en udvidelse af Prøvestenen ud i vandet.

Metroselskabet påpeger, at der skal undersøges yderligere, hvordan løsningen spiller sammen med det brændstofrør der løber fra Prøvestenen til Københavns Lufthavn. Derudover fastslår Metroselskabet, at det er det nødvendigt anlægget muliggør en eventuel fremtidig Metro til Malmø.

Anerkender vigtige forsyningslinjer

Sagen om Prøvestenen begyndte for alvor at rulle, da de berørte virksomheder fik ingeniørrådgiveren Niras til udarbejde en rapport.

Rapporten viste at det ville betyde en voldsom forøgelse af lastbiltransporterne med store økonomiske og klimamæssige konsekvenser, hvis virksomhederne blev nødt til at flytte. Den nærmest havn, som er dyb nok til at modtage råstofskibe er nemlig enten i Kalundborg eller Vordingborg.

Og dokumenterne i aktindsigten viser, at myndighederne også har fået øjnene op for dette problem.

- Havnefunktionerne på Prøvestenen er centrale for forsyningen af Hovedstaden bl.a. med brændstof og råstoffer. Et kommende afgrænsningsnotat bør efter Trafikstyrelsens opfattelse indeholde krav om, at der belyses placeringsmuligheder for værkstedet, idet den foreslåede placering ikke er forenelig med Prøvestenens funktion som erhvervshavn, fastslår trafikstyrelsen i den mailkorrespondance, som Fremtidens Logistik har fået indsigt i.

Byudvikling truer vigtig forsyningskæde til København

Artiklen er en del af temaet Lynetteholm.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.148