23948sdkhjf

Stormombrust entreprenør konkurs: 120 mister jobbet

- Vi har mistet overblikket, siger direktør for Muffbyg A/S

Ledelsen af Muffbyg A/S har dags dato indgivet konkursbegæring til skifteretten i Esbjerg. Det afsagte dekret indebærer, at ca. 120 medarbejdere mister deres arbejde, og leverandører og underentreprenører lider et tab.

Beslutningen om at begære Muffbyg A/S konkurs blev truffet på et bestyrelsesmøde i slutningen af sidste uge, oplyser firmaets ledelse i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Direktør Jakob Muff, der etablerede byggevirksomheden for 20 år siden, begræder her over for både medarbejdere og kreditorer, at det har været nødvendigt at tage "det ultimative skridt". 

- Muffbyg har været præget af stærk vækst de seneste par år, og vi har måttet hente projektfolk ind til at håndtere større sjællandske byggesager, som vi ikke i tilstrækkelig grad har formået at indføre i de principper og metodikker, vi har arbejdet efter i hele vores levetid, forklarer direktøren.

- Samtidig er prisen på byggematerialer vokset, og mekanismerne til at regulere priserne på vores arbejde har ikke været robuste. Konsekvensen er, at vi har mistet overblikket over projekterne med store tab til følge, fortsætter Jakob Muff.

Direktør: Dårlig omtale udløste dominoeffekt 

Han henviser til et udført boligprojekt, Cirkelhuset i Køge, og et igangværende projekt i samme by, Skovgårdene, hvor arbejdet ligger stille som følge af tvister med underentreprenører. 

I december fremsatte håndværksfirmaer på Cirkelhuset krav, som Muffbyg bestrider, men betalte, da de var ledsaget af trusler om konkursbegæring.

Muffbygs direktør tog til genmæle

En række underleverandører beskyldte tidligere i år Muffbyg for at skylde det, som samlet løber op i et større millionbeløb.

På flere byggepladser - herunder Skovgårdene i Køge og bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse - havde de kritiske underleverandører endda indstillet arbejdet.

Jakob Muff, direktør og stifter, tog til genmæle i en "redegørelse", hvor han forsvarende og forklarede sig med voldsom vækst – firmaet var fordoblet i størrelse til 120-130 ansatte på under to år – kombineret med dårlig styring samt for stor tiltro til enkelte medarbejdere, der var blevet fyret.

”Flere af de nye medarbejdere er blevet vist en høj graf af tillid og har arbejdet selvstændigt med en række bygeopgaver. I kombination med, at der har været travlhed i branchen, og prisen på byggematerialer har været høj, har det været komplekst at lede projekter og hyre nye underleverandører ind til at udføre flere af opgaverne”, lød det blandt andet fra byggebossen.

I 2021, hvor senest tilgængelige årsrapport fra entreprenørfirmaet er fra, var der en bruttofortjeneste på 47,7 mio. kr. samt et resultat på 3,4 mio. kr. Firmaet havde desuden en egenkapital på 20,6 mio. kr.

- Vi reagerede ved i samarbejde med vores bank at lægge en plan for at bringe de øvrige mellemværender ud af verden og sikre fremdrift i begge byggesager. Planen indebar også udvidede kreditfaciliteter og var klar i begyndelsen af februar, siger Jakob Muff og fortsætter om forløbet: 

- Da vi fra slutningen af samme måned blev udsat for en række kritiske artikler i JydskeVestkysten, hvor op til 10 år gamle tvister med underentreprenører blev fremdraget, indtrådte en dominoeffekt, og planen begyndte at smuldre. Vi kom under et voldsomt pres, som vi ikke var i stand til at modstå.

Omtalte artikler er også citeret her i Licitationen sammen med Jakob Muffs tidligere forklaring og modsvar.

Direktørs firma har overtaget forpligtigelser

Jakob Muff udtrykker samtidig beklagelse overfor de leverandører og faste underentreprenører, konkursen påfører et tab.

Blandt de cirka 120 medarbejdere, som nu står til at miste jobbet, har enkelte været med i næsten hele virksomhedens levetid.

- For mig er det et livsværk under opløsning, og jeg bruger lige nu alle kræfter på at stille kreditorer og medarbejdere bedst muligt, herunder også at leve op til de garantier og forpligtelser, Jakob Muff Holding ApS har over for Muffbyg A/S og andre selskaber, siger Jakob Muff.

Muffbyg A/S regnskab 2021 - Infogram

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125