23948sdkhjf

Underleverandører stopper arbejdet på udfordret entreprenørs byggepladser: - Vi har fyret medarbejdere

Voldsom vækst, for stor tillid og dårlig styring er ifølge direktør i entreprenørfirmaet Muffbyg baggrunden for hård kritik fra en række underleverandører

Adskillige underleverandører til esbjergensiske Muffbyg hævder, at entreprenørfirmaet skylder et større millionbeløb.

Det skriver JydskeVestkysten, som har været i kontakt med både navngivne og anonyme underleverandører, der truer med sagsanlæg og inkassosager.

Set i bakspejlet har ledelsen i enkelte tilfælde vist nye medarbejdere for stor tillid, og vi har valgt at stoppe op for at konsolidere vores processer og sikre, at kvaliteten af vores byggeriet lever op til Muffbygs kvalitetskrav Jakob Muff, stifter Muffbyg A/S

Blandt de navngivne firmaer er EDK Multiservice fra Solrød Strand og indehaver Daniel Kaagaard, der har udført arbejde i forbindelse med boligprojektet Cirkelhuset i Køge:

– For mit eget vedkommende har vi nu arbejdet for Muffbyg i mere end halvanden måned uden at få så meget som en krone i betaling. Muffbyg skylder os nu 332.000 kroner, vi rykker og rykker, men får kun bortforklaringer og flabede svar, fortæller Daniel Kaagaard til JydskeVestkysten.

Byggestop men tiltro

På en række byggepladser har de kritiske firmaer indstillet arbejdet, herunder Skovgårdene i Køge og bofællesskabet Orangerierne Sydlejren på den tidligere flyvestation i Værløse.

Bag sidstnævnte projekt står Nordiq Group, hvor adm. direktør Mads Møller ikke ønsker at kommentere sagen overfor JydskeVestkysten.

Omvendt forholder det sig med boligbyggeriet i Køge, hvor ejendomsudvikler Casa Nord med adm. direktør Torben Røsler i front har hyret Muffbyg som totalentreprenør. Herfra udtrykkes tiltro til, at projektet kommer i hus med den esbjergensiske entreprenør i front.

Tager til genmæle

Jacob Muff, stifter af og adm. direktør i Muffbyg, har hidtil været tavs om anklagerne. 

Men han kommenterer nu forholdene og kritikken, der er fremkommet i JydskeVestkysten, i hvad han betegner en redegørelse på det sociale medie LinkedIn.

Forklaringerne kredser om voldsom vækst, for dårlig styring og for stor tiltro til enkelte medarbejdere – og fyringer. Og der loves bod og bedring:

”I perioder har vi haft for travlt til, at alle havde overblikket, og det retter vi op på nu, nøde byggefagligt og administrativt”, fremgår det blandt andet af skrivelsen afsendt af Jakob Muff.

Afskedigelser

Baggrunden er, at Esbjerg-entreprenøren på mindre end to er vokset til dobbelt størrelse og har måttet ansætte nye medarbejdere, så der nu er 120-130 ansatte.

”Flere af de nye medarbejdere er blevet vist en høj graf af tillid og har arbejdet selvstændigt med en række bygeopgaver. I kombination med, at der har været travlhed i branchen, og prisen på byggematerialer har været høj, har det været komplekst at lede projekter og hyre nye underleverandører ind til at udføre flere af opgaverne”, lyder det fra byggebossen.

”Set i bakspejlet har ledelsen i enkelte tilfælde vist nye medarbejdere for stor tillid, og vi har valgt at stoppe op for at konsolidere vores processer og sikre, at kvaliteten af vores byggeriet lever op til Muffbygs kvalitetskrav,” fortsætter Jakob Muff.

Derfor har man afskediget et ikke nærmere specificeret antal medarbejdere, ligesom det har været ”nødvendigt” at stoppe samarbejde med unavngivne underleverandører på blandt andet ovennævnte Cirkelhuset i Køge.

På Muffbygs hjemmeside søger firmaet nu en byggeleder til Sjælland, som blandt andet skal tilknyttes projekterne Cirkelhuset og Skovgaarden i Køge.

Også relationen til Casa Nord og Skovgårdene kommer Jacob Muff omkring:

”Vi er i god dialog med bygherren, Casa Nord A/S, og forventer trods vanskelighederne at aflevere anden del af byggeriet, Skovgårdene, til tiden sidst på året".

 

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.015