23948sdkhjf

Regnvand gennem tag: Skimmelsvamp i 400 rum i Nyt OUH

"Selvsagt ikke acceptabelt", melder italiensk totalentreprenør

400 af de cirka 10.000 rum i det nye universitetshospital i Odense, Nyt OUH, er ramt af skimmelsvamp. Det samme er godt 200 af de toiletkabiner, som står på sengestuerne.

Det skriver Fyns Stiftstidende.

Problemerne blev ifølge Arolodo Tegon, chef for den italienske totalentreprenør JV CMB/ Itinera, opdaget for et år siden, hvorefter man indledte udbedringer sammen med bygherre, Region Syddanmark. Saneringsarbejdet står til at vare et halvt år mere.

Årsagen til skimmelangrebet er regn, der er trængt ind gennem utætte tage, som ikke er lagt korrekt, fortæller Torben Hedegaard, OUH-direktør med ansvar for byggeriet af det nye sygehus, til Fyns Stiftstidende.

Han understreger også, at udbedringer af skimmelproblemerne er en sag for totalentreprenøren.

– Vi er i dialog med vores underentreprenør om, hvad der er sket, men kan ikke melde noget ud på nuværende tidspunkt. Det er selvsagt ikke acceptabelt, at der trænger vand ind i et byggeri, siger Arolodo Tegon om forløbet.

Ifølge Torben Hedegaard er Slutkontrol Rådgivningsfirmaet Kiwa Inspecta hentet ind til at hjælpe med rådgivning, risikovurdering og kontrol med skimmelsaneringen.

Forsinket på ny

I december blev aflevering af Nyt OUH udsat med 12 måneder. Regionsrådet i Region Syddanmark godkendte dengang en aftale mellem regionen og totalentreprenøren Odense Hospital Project Team (OHPT) med den nye frist.

Dermed skal totalentreprenøren først nu aflevere nøglerne i perioden august til november 2024. Konsekvensen for patienterne ventes at blive, at behandling i bedste fald kan ske sidst i 2025 – og alternativt i foråret 2026.

Som forklaring lyder det fra regionen, at ”flere udefrakommende forhold som den generelle markedssituation, COVID-19 og krigen i Ukraine betyder også en merudgift for opførelsen af det nye universitetshospital.”

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172