23948sdkhjf

Tager en større bid af Vinge: Nu får Ikeas boligbygger 1.800 boliger i området

Boligudvikleren Ikano Boligs store boligprojekt i den spirende by Vinge nær Frederikssund bliver nu endnu større.

Firmaet har købt cirka 21 ekstra hektar med plads til næsten 300 nye boliger ved siden af det område, som blev overtaget i marts 2022. Dengang overtog selskabet, som Ikea-familien Kamprad står bag, byudviklingsprojekt Vinge Nord ApS fra firmaet Green Islands.

Det oprindelige boligprojekt i Vinge består af 78 hektar og kommer til at kunne rumme 1.500 boliger, så i alt kommer Ikano Boligs boligprojekter til at omfatte omtrent 1.800 boliger.

Nyerhvervelsen består af tre matrikler, hvoraf de to skal bebygges, og det sidste forbliver et naturareal.

De kommende boliger bliver en blanding af rækkehuse og lejligheder, hvor boligstørrelser og boligformer vil variere for at sikre forskellighed i beboersammensætning. Derudover vil Ikano Bolig inkludere sit nærværs-koncept og opføre en til to bydelshuse, som har til formål at danne rammerne for det sociale fællesskab for områdets beboer.

I den sydlige del af Vinge-området er man påbegyndt lokalplansarbejdet, hvorefter man kigger på udviklingen af den nordlige del.

Efter tilkøbet ved Frederikssund lyder det fra Ikano Bolig, at man fortsat er på udkig efter arealer til nye boligprojekter.

– Vi vil fortsat søge og købe grunde i de attraktive og eftertragtede områder i pendlerafstand fra København med masser af fokus på bæredygtighed, fællesskab og natur, lyder det således fra René Brandt, som er direktør hos Ikano Bolig.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125