23948sdkhjf

Ikea-selskab bygger i Vinge – planen er 1500 boliger

Boligbyggeren Ikano Bolig er seneste skud på stammen af investorer i byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund.  Selskabet, som Ikea-familien Kamprad står bag, har overtaget Green Islands byudviklingsprojekt Vinge Nord ApS. 

– I forhold til processen, så er alle aftaler underskrevet, og vi forventer, at købet bliver tinglyst snarest. Herefter kan vi komme rigtigt i gang med udfolde vores planer for Vinge, fortæller René Brandt, der er adm. direktør i Ikano Bolig, i en pressemeddelelse fra Frederikssund Kommune. 

Arealet, som Ikano Bolig har lagt billet ind på, er et 72 hektar stort område ved Tvinsmosegård. Arealerne ligger dermed nord for det eksisterende Deltakvarter, der med sine 79 boliger er Vinges første nye bebyggelse. 

– Gennem de næste år planlægger vi at bygge omkring 1.500 boliger i området med et væld af forskellige boligtyper, størrelser og former, så området bliver så mangfoldigt som muligt, fortæller René Brandt. 

I Sverige har Ikano Bolig bygget boliger gennem en længere årrække. I 2017 kom firmaet til Danmark og er i gang med boligbyggerier i Greve og Hillerød. 

Kommunale investeringer skal kunne følge med

Selvom det er privatejede arealer, Ikano Bolig skal udvikle, er det Frederikssund Kommune, der over årene skal skabe det fornødne plangrundlag for udviklingen. 

– Der vil være tale om en gradvis udvikling i etaper, som skal sikre, at markedet og de kommunale investeringer kan følge med. Boligbyggerier afleder altid nogle kommunale følgeomkostninger til infrastruktur med videre, og derfor skal vi naturligvis sikre, at det sker i et tempo, hvor de nødvendige kommunale anlægsinvesteringer kan følge med, siger borgmester Tina Tving Stauning (A). 

– Som med hele udviklingen i Vinge er det Frederikssund Byråd, der beslutter hvor, hvor meget og hvor hurtigt vi udvikler byen Vinge, slår T. Stauning fast.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109