23948sdkhjf

Bringer nogle af landets største entreprenører i spil til helhedsplan

Tidstypisk bebyggelse på Amager med 268 boliger skal have en overhaling

Otte gullige boligblokke i beton på Amager, som udgør den 268 boliger stor boligafdeling Prags Boulevard, står foran en omsiggribende helhedsrenovering.

Og nogle af rigets største entreprenørselskaber står til at løbe med opgaven for Danske Funktionærers Boligselskab (DFB) og Domea, fremgår det af databasen Projektagenten.

Kvartetten NCC, Pihl & Søn, Nordstern og MT Højgaard er således blevet prækvalificeret til helhedsplanen, som beboerne i vedtog tilbage i december 2020.

Afdelingen på Amager er opført i 1980 og er et tidstypisk betonbyggeri med klare modul-inddelinger, store facadepartier og tydelig orientering mod grønne fællesarealer med legepladser, fælleshuse og opholdsmuligheder. Bebyggelsen består af fire boligblokke i otte etager. Der er elevator til 6. sal. og alle har adgang til egen altan eller have. Boligafdelingen består hovedsageligt af 3-værelsesboliger samt et mindre antal 2- og 4-værelsesboliger.

Rambøll og Henning Larsen

Med helhedsplanen vil afdelingen blive fremtidssikret ved at forbedre og udskifte afdelingens installationer, udbedre kuldebroer flere steder i bebyggelsen, efterisolere facader, etablere nye badeværelser og et nyt mekanisk ventilationssystem og meget andet, som høre sig til ved så omfattende et projekt.

Rambøll har rolle som byggeleder på helhedsplanen, mens Henning Larsen Architects er projektkeder.

Byggeperioden ventes at løbe fra tredje kvartal i år til første halvdel af 2027. I en periode under renoveringen skal alle beboere genhuses.

Tidsplanen indebærer, at den endelige hovedentrepriseaftale vil være på plads i midten af september i år.

I en projektbeskrivelse fra 2020 blev der arbejdet med en anskaffelsessum til renoveringen på 207 mio. kr.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125