23948sdkhjf

EU-boss besøger Femern-byggeplads: Flagskibsprojekt for Europa

EU-Kommissionens koordinator for Scan-Med korridoren, Pat Cox, besøgte onsdag byggepladsen ved Femern. Forbindelsen er afgørende for EU, der snart er klar med en ny milliard-tildeling til projektet.

En af Europas største byggepladser, Femern-projektet ved Rødbyhavn, fik onsdag besøg af EU-Kommissionens chef for Scan-Med korridoren, irske Pat Cox.

Det oplyser Femern A/S via LinkedIn.

Adm. direktør i Femern A/S, Henrik Vincentsen, gav Pat Cox en status på projektet og viste den tidligere præsident for Europa Parlamentet rundt.

-Pat Cox har støttet Femern Bælt-forbindelsen i mange år. Under besøget slog han fast, at projektet er blandt EU-’s flagskibsprojekter og et nøgleprojekt i at færdiggøre Nord-Syd ruten, der skal koble det centrale Europa med de nordiske lande, skriver Femern A/S i opslaget.

Milliardstøtte fra EU

EU-Kommission støtter forbindelsen med knap 9 mia. kr., som tildeles i takt med, at projektet bevæger sig fremad. Indtil videre har Kommissionen støttet med godt 4,4 mia. kr. Næste tildelingspulje frem mod 2025 forhandles netop nu.

Femern Bælt forbindelsen er sammen med Brenner korridoren et knudepunkt for den samlede korridor, der strækker over godt 9000 km jernbane og mere end 6000 km motorvej.

Korridoren løber fra Finland og Sverige, over Danmark og det centrale Europa til det industrielle centrum af Italien samt støvlelandets havne.

Artiklen er en del af temaet Femern.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125