23948sdkhjf

Scandi Byg varsler massefyringer

Manglende ordrer og generelle negative markedstendenser får nu landets største modulbygger til at varsle massefyringer af op mod 60 medarbejderne 

Stigende inflation, renter og råvarepriser samt nervøsitet og manglende tillid i markedet betyder, at entreprenørvirksomheden Scandi Byg fra Løgstør igangsætter en proces efter reglerne om kollektive afskedigelser.

Virksomheden påtænker således at afskedige op mod 60 medarbejdere, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

Scandi Byg, der er landets største virksomhed indenfor industrielt fremstillet byggeri, har ifølge seneste regnskab omkring 250 ansatte, og det er dermed en stor del af den samlede medarbejderstab, der nu ser ud til at miste sit arbejde.

- På grund af mange sammenfaldende eksterne faktorer står vi i øjeblikket i en meget presset situation, som gør, at vi har måttet træffe den svære beslutning at igangsætte en proces efter reglerne om kollektive afskedigelser, udtaler adm. direktør i Scandi Byg, Torben Bloch Nielsen, i en pressemeddelelse.

Han fortsætter:

- Selvom vi selvfølgelig ville ønske, at vi kunne beholde alle vores dygtige medarbejdere, ser vi det desværre ikke som en mulighed med det nuværende antal ordrer og virksomhedens udgifter.

Direktør i få dage 

Scandi Byg, der er et datterselskab i MT Højgaard Holding, har de seneste år måtte kæmpe med utilfredsstillende resultater som følge af et dårligt produktionsflow og manglende projektstyring, som Licitationen - Byggeriets Dagblad også tidligere har omtalt.

Tidligere adm. direktør, Christian Halken, valgte således i den forgangne uge selv at sige sin stilling op efter de skuffende økonomiske resultater.

Det er derfor blot efter en uge på posten som konstituereret direktør, at Torben Bloch Nielsen har måtte varsle fyringsrunden.

De manglende projekter har også kunne aflæses direkte i det seneste regnskab for 2021, hvor omsætningen faldt med 20 pct. til 377,8 mio. kr., ligesom at ordrebogen nu ser endnu mindre ud end tidligere.

Da MT Højgaard-koncernen for nyligt offentliggjorde regnskab for tredje kvartal, lød det nemlig, at Scandi Byg i år vil "bidrage negativt til det samlede resultat".

Optimisme til trods

Alligevel er der en tro på fremtiden, lyder det:

- Selvom det i øjeblikket er en meget udfordrende periode, har vi ingen grund til overordnet at frygte for virksomhedens fremtid. Vi har stor tiltro til, at markedet og den negative udvikling i byggeriet igen vil vende og kan også se, at der på sigt er en lovende pipeline med kommende opgaver. Nu fokuserer vi på at komme igennem og lave en turnaround, så virksomheden er rustet til fremtiden, udtaler Torben Bloch Nielsen.

SCANDI BYG A/S
Regnskabsår 2021
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning 377,8
Bruttofortjeneste 39,4
Resultat af primær drift 2,5
Resultat før skat 1,5
Årets resultat 1,2
Balancestatus 197,4
Egenkapital 77,2
Antal ansatte 249
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Læs mere om: fyringer
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079