23948sdkhjf

MT Højgaard vinder trekamp om duos fælles kontorhus

Et stort regnvandsbassin, der kan rumme større mængder regn, vandgennemtrængelige belægninger på parkeringspladsen, insekthoteller til at beskytte og forøge biodiversiteten – sådan sætter Vandmiljø Randers viden om regnvandshåndtering og bæredygtighed i spil i landskabet rundt om det kommende kontordomicil. Et landskab der sammen med det fem etager høje kontorhus bliver indgangsporten til det nye havneområde i Randers.

MT Højgaard står i spidsen for det totalentrepriseteam, der nu er valgt til Vandmiljø Randers og Randers Havns nye fælles kontorhus, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

– De leverede et detaljeret, gennemarbejdet og godt tilbud, hvor konkurrenceprogrammets krav og ønsker i høj grad blev opfyldt. Susanne Jensen, projektleder, Vandmiljø Randers

Projektets kontraktsum er nu på 51,5 mio. kr. Da trioen i starten af året gik på jagt efter mulige totalentreprenørhold lød det, at byggeriet ville koste 46 mio. kr.

Nærmere en realisering

Som bygherre på kontorhuset sendte Vandmiljø Randers i foråret byggeriet i totalentrepriseudbud med C.C. Contractor, Jakobsen & Blindkilde samt MT Højgaard som de prækvalificerede parter.

Nu er kontrakten med det vindende team under MT Højgaard så endelig skrevet under.

– MT Højgaard vandt vores totalentrepriseudbud sammen med arkitektfirmaet Kjaer & Richter, rådgivende ingeniører Frandsen & Søndergaard samt byplan- og landskabsarkitektfirmaet Arkplan, fortæller projektleder for det kommende kontorhus, Susanne Jensen fra Vandmiljø Randers.

– De leverede et detaljeret, gennemarbejdet og godt tilbud, hvor konkurrenceprogrammets krav og ønsker i høj grad blev opfyldt, fortsætter hun.

Placeringen gav mening

Kontorhuset placeres i Randers' østlige udkant ved de nye havneareal. Det er ikke tilfældig og har været en samlende kraft for de to lokale virksomheder.

– Placeringen har været vigtig for os. Vi får i Vandmiljø Randers samlet vores aktiviteter og medarbejdere ved Kristrup Engvej lige klos op ad vores forsøgs- og formidlingscenter Regnhytten og vores største renseanlæg Randers Centralrenseanlæg, fortæller adm. direktør i Vandmiljø Randers, Peter Christensen.

John Morgen, der er havnedirektør i Randers Havn, er enig:

- Placeringen er god for begge parter, og for Randers Havn giver det rigtig god mening, at havnekontoret er trukket væk fra vandkanten og bliver det første du møder, når du kører ind på havnen. Med lejemålet øverst på 5. sal får vi samtidig et rigtig godt udsyn både over det store nye havneområde; men også de fremtidige kajarealer.

Vandmiljø Randers og Randers Havns kontorhus

Bygherre: Vandmiljø Randers

Totalentreprenør: MT Højgaard

Rådgivende ingeniører: Frandsen & Søndergaard

Arkitekter: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter

Landskabsarkitekt: Arkplan

Kontorhuset bliver cirka 2.500 kvm, og der etableres 60 p-pladser på den i alt 7.000 kvm store grund.

Kontorhuset forventes at stå færdigt i 2024 og vil rumme knap 70 kontorpladser.

Derudover er byggeriet klargjort til en evt. udvidelse med en erhvervsklynge udført af private investorer.

Projektets kontraktsum er på 51,5 mio. kr.

Kilde: Vandmiljø Randers

Fokus på bæredygtighed

Ud fra ønsket om at kende kontorhusets miljøbelastning fra konstruktion til drift har Vandmiljø Randers i totalentreprisekonkurrencen krævet udarbejdelse af (LCA) livscyklusanalyser. Og her imponerede totalentrepriseteamet igen Vandmiljø Randers med deres forslag.

– Miljøvenlige løsninger har spillet en afgørende rolle, hvad angår design og funktion. Vores ambition er at bygge et hus og et kontorfællesskab, der er bæredygtigt, og her giver livcyklusanalyserne os viden om kontorhusets miljøbelastning – både i indkøb og opførsel af bygningen og for hele bygningen levetid – altså "fra vugge til grav". På grundlag af LCA-beregningerne kan vi vælge konstruktioner og materialer, så vi får "mest mulig bæredygtighed for pengene", fortæller Susanne Jensen.

Og når det kommer til bygningens udtryk, så tager det sit afsæt i ønsket fra Vandmiljø Randers om "et hus, der signalerer, at det kan holde til at stå på en havn". Det råber ikke så højt om, hvem der bor i huset. Et bevidst valg, lyder det fra adm. direktør i Vandmiljø Randers, Peter Christensen:

– Som en del af den bæredygtige tanke, har vi bevidst valgt et mere lavmælt udtryk. Vi har ønsket en bygning, der har en kvalitet og arkitektur, som også giver mening om rigtig mange år - også hvis det ikke længere er Vandmiljø Randers og Randers Havn, der skal bo i huset. Det mest bæredygtige hus er det, som kan bruges og bruges - og blive ved med af være smukt, udtaler direktøren.

Vil kunne tilpasse sig

Kontorhuset kommer til at huse knap 70 kontorpladser og rumme fælles reception, kantine, mødefaciliteter og tagterrasse for de to lokale virksomheder.

Kontorhusets rum har fra start mange indretningsmuligheder, som giver mulighed for at hele dele af de enkelte etager kan udlejes, som selvstændige enheder.

– Som mange andre virksomheder, er vi stadig ved at tage ved lære af erfaringerne fra tiden med Covid19 og udstrakt brug af hjemmearbejde. Vi vil med den nye bygning kunne indrette os, så det præcist passer også fremtidige samarbejdsformer i organisationen, slutter direktør i Vandmiljø Randers Peter Christensen.

Første spadestik bliver taget i februar 2023, og så står kontorhuset færdigt i foråret 2024.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.156