23948sdkhjf

Domstol sætter punktum for 16 år langt slagsmål mellem Velux og konkurrent

En afvisning fra EU-Domstolen har nu sat endegyldigt punktum for et årelangt juridisk slagsmål mellem Velux og polske Fakro.

Det oplyser den danske ovenlyskoncern i en pressemeddelelse.

Sagen begyndte tilbage i 2006, hvor den polske vinduesproducent for første gang rejste anklager mod Velux om konkurrenceforvridende virksomhed. I både 2009, 2012 og 2018 afviste EU-kommissionen imidlertid Fakros klager, hvilket i sidste omgang førte til en appelsag fra den polske virksomhed. Det er den appelsag, EU-Domstolen nu endegyldigt har afvist, og dermed har Fakro ikke flere appelmuligheder tilbage i det EU-retslige system.

– Jeg er glad for, at vi nu har en meget klar dom, der går vores vej. Det havde vi også forventet, udtaler Velux-direktør David Briggs, der fortsætter:

– Domstolen bekræfter nu, at Kommissionen har behandlet Fakros klage helt korrekt, og at Kommissionens beslutning om at afvise Fakros mange beskyldninger mod Velux var efter bogen. Nu kan vi lægge sagen endegyldigt bag os og fortsætte med at fokusere på at drive vores forretning og servicere vores kunder.

Mindre begejstret er man ikke overraskende hos Fakro, hvor man fortsat mener, at Velux har udnyttet sin markedsdominans i strid med reglerne. Ifølge den polske vinduesproducent har EU-myndighederne nemlig ikke forholdt sig til klagens indhold men udelukkende til, hvorvidt det var en sag for pågældende myndighed. Derfor er Fakro nu klar til at køre sagen videre i hjemlandet.

– Vi håber, at den polske konkurrencebeskyttelsesmyndighed vil reagere reelt på vores påstande, skriver vinduesproducenten i en meddelelse.

– På trods af de vanskeligheder og udfordringer, vi støder på, vil vi forfølge vores argumenter over for instanserne i Polen, lyder det videre.

Den nu overståede appelsag er ikke eneste gang, de to vinduesproducenter har været i clinch. Over de seneste år har en højprofileret sag om industrispionage udspillet sig i det danske retssystem, og i 2020 blev en tidligere Velux-chef idømt to års fængsel for at have solgt forretningshemmeligheder om den danske virksomhed til den polske konkurrent. Den dom blev anket, så her bliver det op til Østre Landsret at afsige endelig dom.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.14